Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Težak zadatak je pred nama? Pretežak, ali mi smo Hrvatska'

'Težak zadatak je pred nama? Pretežak, ali mi smo Hrvatska'
1

Treba čestitati Švedskoj koja nas je nadigrala u svemu, prvo poluvrijeme je odlučilo pobjednika. Držali su ritam, tako se igra moderan rukomet, priča Luka Stepančić

VIDEO

Nismo imali dobar ulazak i poslije se nismo mogli više vratiti, Šveđani su bili bolji u svim segmentima igre. Mi očito ne možemo jednostavno, volimo komplicirano i sad nas čekaju tri teške utakmice u Zagrebu, rekao je Igor Vori nakon šokantnog poraza od Švedske.

Hrvatska je dobila 35 golova, a u prve dvije je dobivala po 22.

- Što da vam kažem, 17 golova smo primili u prvom poluvremenu, a to je nedopustivo. Oni su nas pretrčavali u obrani, nismo imali kontakta, umjesto da mi imamo agresivnost, oni su bili agresivniji... Imali smo neku malu šansu pred kraj poluvremena, došli smo na dva razlike, ali smo je propustili. Isto tako i u drugom poluvremenu, opet puno naših pogrešaka... Ali ništa, idemo dalje, selimo u Zagreb, čekaju nas tri teške utakmice, očito nama ništa ne ide lako. Imamo sad i taj dan odmora manje, ali opet, možda nam je ovo i trebalo da nas malo spusti na zemlju... Ne mogu reći da netko od nas danas nije htio, svi smo mi htjeli, ali danas su oni bili bolji, i još ih je išlo, zabijali su golove kakve nikad više neće zabiti.

Protiv Bjelorusa već u četvrtak pa Norvežani i za kraj Francuzi
Protiv Bjelorusa već u četvrtak pa Norvežani i za kraj Francuzi

Luka Stepančić nije imao svoj dan, odmah na početku utakmice promašio je nekoliko udaraca.

- Treba čestitati Švedskoj koja nas je nadigrala u svemu, prvo poluvrijeme je odlučilo pobjednika. Držali su ritam, tako se igra moderan rukomet. Dva glavna cilja nismo ispunili, ne prenosimo 4 boda i nismo se uspjeli zahvaliti Splitu na svemu što su nam pružili - priča Stepančić.

Švedska obrana igrala je fantastično za razliku od naše koja nije napravila niti jedan pošten prekršaj.

- Obrana im je bila jako pokretljiva, s dubokim izlascima su nas iznenadili, zatvorili su Cindrića koji nam je glavni kreativac. Obrana je presudila utakmicu. Kad su vidjeli da smo postali agresivniji, spuštali su na crtu. Kad smo prešli na 3-3, igrali su sa sedam igrača. Imali su odgovor na sve.

Nismo mislili da ćemo to reći: Eh, da nam je bar sad Duvnjak
Nismo mislili da ćemo to reći: Eh, da nam je bar sad Duvnjak

Težak je ovo udarac za hrvatske nade u zlato na svom terenu.

- Psihološki to nije problem, izgubili smo od bolje ekipe. Ono što je nama žao je ta publika. Imamo dovoljno odmora i za pripremu da se vratimo na pravi put - rekao je Stepančić, a Igor Karačić dodao:

- Ovo je bio dan kad ništa nije išlo, počevši od obrane... U prvih pet minuta drugog dijela shvatio sam da sve ide na njihovu ruku. Ostavili smo srce na terenu, no možda je to danas bilo sve što smo mogli.

- Bili smo preširoki u obrani, nismo dopustili našim golmanima da brane udarce s devet metara. U napadu smo im prodali par čistih lopti.

Šok u Splitu! 'Kauboji' sad više nemaju pravo ni na jedan poraz
Šok u Splitu! 'Kauboji' sad više nemaju pravo ni na jedan poraz

Izbornik je za današnju utakmicu promijenio golmana, umjesto Alilovića ubacio je Pešića, no nije se isplatilo.

- Mirko? To je izbornikova odluka, ne bih se miješao u to.

Prolazak dalje sada je prilično težak.

- Ne težak, već pretežak zadatak. Imamo Francusku i Norvešku, no Hrvatska je jaka reprezentacija, nadam se da ćemo nastaviti gdje smo bili u prve dvije utakmice - zaključio je Karačić.

Njegovog suigrača iz kluba Šveđani su posebno pritiskali.

- Žao mi je što ovu krasnu publiku nismo nagradili pobjedom, ništa, sada se treba odmoriti i pripremiti za ono što nas čeka u Zagrebu - rekao je Luka Cindrić.

Gdje je bio problem?

- Pribojavali smo se poraza, kiksa koji će nam poremetiti planove, kad smo potonuli, očekivali smo da ćemo se s nekoliko dobrih obrana i nekim lakim golom dignuti u drugom dijelu, ali na žalost, to se nije dogodilo. To je na koncu i presudilo.

Sada vam trebaju tri pobjede?

- Najgore što više nemamo ni planirani odmor, igramo već u četvrtak, i to je isto tako problem, ali ništa, ako želimo nešto više, moramo i onako sve pobijediti i da smo prenijeli četiri, i sada kad smo prenijeli samo dva boda. Ovo treba što prije zaboraviti i okrenuti se narednim utakmicama.

'Mi smo obitelj, neka ne branim više, samo da uzmemo zlato'
'Mi smo obitelj, neka ne branim više, samo da uzmemo zlato'

Zlatko Horvat zabio je četiri gola, tri iz sedmerca uz jedan promašeni.

- Prije svega moram pohvaliti navijače, bili su perfektni sve tri utakmice, bio je gušt igrati u ovakvoj atmosferi i nadam se da će nas i u Zagrebu dočekati jednaka atmosfera, a Splićane pozivam da dođu u Zagreb i da nam pomognu jer će nam pomoć trebati. Što se tiče utakmice, Švedska je pokazala svoje pravo lice, ono s prošloga prvenstva. Mi smo ih možda malo podcijenili, nismo očekivali da će baš protiv nas odigrati svoju najbolju utakmicu... I kad smo se probudili, kad smo htjeli nešto napraviti i preokrenuti, lopta nas nije htjela. Tako je to u sportu. Barem smo uspjeli smanjiti ogromnu razliku - pronašao je nešto pozitivno u svemu Zlatko Horvat.

Svjesni ste da ništa nije izgubljeno?

- Naravno da nije, sve je u našim rukama. Tri pobjede i mi smo u polufinalu, to je recept.

Golmani danas nisu pomogli?

- Mislim da je u pitanju obrana, koja također nije štimala. Oni su puno pametnije igrali nego inače, nisu imali kratke napade, igrali su maksimalno dugo, što je neka nova Švedska koja nas je iznenadila. Jako je teško igrati s njima, igraju jako dobar rukomet, sada znamo recept za ubuduće - priča Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke