Obavijesti

Sport

Komentari 2

Thuram odbio ministarsko mjesto i Sarkozyjev poziv

Thuram odbio ministarsko mjesto i Sarkozyjev poziv
1

Politika mi se čini vrlo plemenitim pozivom, no ja još uvijek moram učiti o svemu što mi je promaklo tijekom karijere, rekao je bivši sjajni nogometaš

VIDEO

Bivši francuski nogometaš Lilian Thuram ne želi se profesionalno baviti politikom. Poziv mu je, nudeći mu mjesto ministra u vladi, uručio sam francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.
- Susreo sam se s predsjednikom, koji mi je ponudio ministarsko mjesto. Dugo smo diskutirali. Ipak, odbio sam ponudu iz jednostavnih razloga - otkrio je nekad veliki branič nastavivši:
- Politika mi se čini vrlo plemenitim pozivom. Ipak, ja još uvijek moram učiti o svemu što mi je promaklo tijekom nogometaške karijere. Želim se susretati s ljudima i naučiti sagledavati stvari iz različitih perspektiva. Jednog ću dana možda za biti zreo za takvu funkciju. Zasad još nisam.
Sarkozy je Thuramu namijenio mjesto ministra raznovrsnosti / različitosti, koje trenutačno nije predviđeno Francuskim ustavom.
Tu poziciju Sarkozy bivšem nogometašu čuva nakon što mu se ovaj otvoreno usprotivio tijekom društvenih nemira na ulicama francuskih gradova u studenom 2005. godine. Sarkozy, tadašnji ministar unutarnjih poslova, poslao je specijalce na nezadovoljne prosvjednike, okupljene većinski iz useljeničkih redova, nazvavši ih javno “šljamom”. Thuram mu je kroz medije poručio neka se korigira i da nema pojma o čemu govori budući da nikad nije živio u sirotinjskom predgrađu.
Nogomet danas 36-godišnji Francuz ne igra od prošlog ljeta, kada mu je istekao ugovor s Barcelonom. Želio je nastaviti karijeru u PSG-u, ali su mu na liječničkom pregledu pronašli po život opasnu srčanu manu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.