Sport

Komentari 13

Tibor Halilović može birati klub, traži ga 'pola nizozemske lige'

Tibor Halilović može birati klub, traži ga 'pola nizozemske lige'

Rijeka je prošle sezone opet osvojila trofej, Halilović je bio najbolji igrač te sezone pa je vrijeme da realizira transfer u kojem ga je ljetos spriječila ozljeda. Raspopović je otišao u Rumunjsku

Počeo je karusel prijelaznog roka i na Rujevici. Barem što se neslužbenih informacija tiče, bile one provjerene ili "provjerene", iz pouzdanih ili "pouzdanih" izvora.

Na svakom 'mercatu' u Rijeci su moguće brojne promjene. Prodaja igrača glavni je izvor zarade (života i preživljavanja), to je činjenica s kojom se u finišu svog briljantnog mandata sreo Matjaž Kek, u kojoj je radio Igor Bišćan i s kojom danas živi i Simon Rožman.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka slavi europsku pobjedu

Oba mlada trenera koji su došli nakon dokazane trenerske Kekove klase pokazali su ispravnost klupskog promišljanja osvajanjem dva trofeja (a Rožman i ulaskom u skupine Europske lige) unatoč velikom podmlađivanju momčadi i kontinuiranom riječkom rezonu 'u svakom su prijelaznom roku moguće prodaje igrača'.

Logike ima, 100% je ima. Cilj je da igrač koji dođe na Rujevicu postane bolji nego što je bio prije nego što je obukao Rijekin dres, a samim time mu raste i nogometne vrijednost.

Klasičan primjer te postavke je Tibor Halilović (25). Veznjak koji je iz Lokomotive otišao u Wislu za 150.000 eura, a iz Wisle u Rijeku za 200 tisuća još je ljetos, nakon godinu i pol na Rujevici, vrijedio milijun eura.

Kada ga je Srećko Juričić doveo iz Poljske jedino što se riječka nogometna javnost pitala bilo je 'Je l' dečko u rodu Alenu Haliloviću'? Taj dečko je prošle sezone bio najbolji igrač momčadi koja je osvojila Kup (u finalu zabio jedini gol za trofej), bila u vrhu HNL-a i ušla u Europu.

Sa nizozemskim Heerenveenom sve je bilo dogovoreno u kolovozu, ali Tiboru se dogodilo da se baš na utakmici nakon koje je trebao potpisati ugovor ozlijedi tako da je morao tri mjeseca izbivati s travnjaka.

No... Ako vrijediš igrački i ljudski onda je takva ozljeda samo kraći zastoj. Halilović se vratio, momčad i klub su jednaki - stabilni i puni vjere u vlastiti put, a Nizozemci su se: vratili dovršiti ljetni posao!

Šibenik: Slavlje Rijeke nakon gola Lokomotivi u finalu Hrvatskog nogometnog kupa

Momčilo Raspopović je otišao u Rumunjsku (Astra) za neveliki iznos, desni bok ostaje odlično pokriven s iskusnikom Tomečakom i tinedjžerom Brautom, a za Tiborom trči 'pola Eredivisie' i Rijeka će ga (utoliko prije što je kad se on ozlijedio dovela sjajnog Slovenca Čerina!) ove zime vjerojatno prodati, na veliko obostrano zadovoljstvo i za ne manje od 1.000.000 eura (još uvijek su itekako na snazi 'pandemijske cijene').

Naravno, niti jedan transfer nije gotov dok se zaista ne stave svi potpisi na ugovor, ali realno: ovo je zima riječkog rastanka sa zagrebačkim igračem koji je na Rujevici ostavio baš fantastičan trag. I kao nogometaš, i kao profesionalac i kao čovjek!

Hoće li priča što se izlaznih transfera tiče stati na Raspopoviću i Haliloviću? To ovisi o ponudama koje bi na zimskom mercatu mogle doći za najcjenjenije eksponate iz svlačionice.

Split: Hrvatski Telekom Prva liga, 14. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka

Najčitaniji članci