Obavijesti

Sport

Komentari 27

Tihi majstor: Uzor mu Zidane, a majka temelj velike karijere

Tihi majstor: Uzor mu Zidane, a majka temelj velike karijere
1

Badelj je nogomet počeo igrati u klubu Ponikve u Gajnicama na stadionu koji se nalazi u blizini njegove kuće, a otkrio je na početku karijere kako bez majke ne bi uspio u nogometu

VIDEO

Sedam godina čekao je Milan Badelj da osjeti slast postizanja gola za Vatrene. Najzagriženiji kvizaši sjećaju se gola na Malti 2011. u 3-1 pobjedi, a šira publika pamtit će onaj u Rostovu Islanđanima za 2-1.

I to je bio njegov debi na Mundijalima u 29. godini. Bio je Milan na Mundijalu 2014. u Brazilu, ali nije ulazio u igru.

Naš najbolji igrač čovjek je bez kluba, Perišić je potvrdio klasu
Naš najbolji igrač čovjek je bez kluba, Perišić je potvrdio klasu

Nije to bio kompletan učinak bivšeg veznjaka Dinama, HSV-a i Fiorentine - dodao je Miki iz Gajnica i asistenciju za pobjedu. Dobra lopta, baš ona znalačka, pronašla je Ivana Perišića koji je u svom stilu propuhao Halldórssona za našu pobjedu.

Režiser Miki u potrazi je za novim klubom. Ugovor s Fiorentinom je istekao, Milan je napustio Firencu nakon što je tri mjeseca bio njen kapetan.

Napoli, Milan i Roma stoje u redu zainteresiranih i sva je prilika da će Badelj ostati u Serie A. Posebno nakon kvalitetne partije na Mundijalu.

Rostov na Donu: Island i Hrvatska u 3. kolu skupine D na Svjetskom prvenstvu

Milan Badelj nogomet je počeo igrati u klubu Ponikve u Gajnicama na stadionu koji se nalazi u blizini njegove kuće, a otkrio je na početku karijere kako bez majke ne bi uspio u nogometu.

- Najzaslužnija za moj nogometni put je mama. Iako nikad nije osobito pratila nogomet, uvijek bi sa mnom izlazila van i nosila loptu koju sam u Gajnicama udarao od jutra do mraka. U Ponikvama sam počeo trenirati sa šest godina, a koliko sam bio zaluđen nogometom već u toj ranoj dobi, možda najbolje pokazuje to što su me odbijali dvije godine jer sam bio premalen i nisu imali tako male uzraste u klubu - rekao je za Nacional prije deset godina.

Nogometni uzori na startu karijere bili su mu Zinedine Zidane i Francesco Totti, nešto kasnije Luka Modrić i Niko Kranjčar. Poznat je i po tome što ima - astmu. 

- Znam da to piše, ali ja nemam nikakvih zdravstvenih tegoba. Valjda to nije oblik astme koji bi mi stvarao probleme. Jedino mi se u svibnju pojavi alergija - rekao je za Slobodnu Dalmaciju svojevremeno.

Na samom startu karijere oduševio je skromnošću nakon utakmice sa Spartom Prag (3-3).

Bila su gotovo dva sata ujutro, a umorni Milan Badelj s osmijehom na licu gurao je goleme limene “kante” sa sportskom opremom, zajedno s Ivanom Kelavom.

Oni su najmlađi i njihov je posao - skupa s Lovrenom - brinuti se da kompleti dresova, kopačke i lopte stignu do vozača Mileta pa završe dolje, u bunkeru Dinamova autobusa. 

S Dinamom je osvojio četiri naslova prvaka, tri kupa i jedan superkup.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske