Obavijesti

Sport

Komentari 1

TikTok senzacija najglasovitijeg golmanskog kampa u Hrvatskoj

TikTok senzacija najglasovitijeg golmanskog kampa u Hrvatskoj
9

Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić prije tri godine pokrenuli su sjajnu priču koja se vrlo brzo prometnula u najglasovitiji golmanski kamp u Hrvatskoj i šire. Usput su i... 'Srušili' TikTok

VIDEO

Treneri, liječnici, team menadžeri, kuhari, fotografi. Svježi istarski morski ili svježi planinski gorski zrak. Desetine i desetine djece u nekoliko turnusa. Smartphonei dozvoljeni samo predvečer, sat-sat i pol najviše.

POGLEDAJTE VIDEO: Golmani su - zakon

Pokretanje videa...

Golmani su zakon VIDEO

Treninzi, stvaranje novih prijateljstva, zdrav život pun sporta i proizvodnja reprezentativaca i reprezentativki. Sve je to - Goalkeeper Camp Cotić|Starčić koji je u samo tri godine narastao u najglasovitiji golmanski kamp u Hrvatskoj. I šire.

Osmijesi na sve strane. U pogonu klinci od 7, ali i već profesionalci od 22 godine. A sve su prije tri godine pokrenula dvojica vratarskih trenera, Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić.

Počelo se skromno, s jednim ljetnim kampom u Novigradu. Danas se rade po dva zimska i dva ljetna kampa, ide se i van granica Hrvatske a dnevno se radi u dva puta po četiri termina.

- Kad smo krenuli nismo ni sanjali da će se to tako brzo razviti, ali i mladi sportaši i roditelji onih najmlađih jednostavno su prepoznali: rad, red i disciplinu. Kroz treninge i rad van terena djecu usmjeravamo da se sve više socijaliziraju, ispunjavaju obveze vezane uz nogomet i tijekom slobodnog vremena. Zato: nema mobitela dok ne završi radni dan! - priča Starčić.

A radi se: udarnički. Ustajanje je najkasnije u 7. Doručak pa - na teren. Ovog ljeta opet se odabralo Ravnu Goru i hotel 'Breza'. Vrhunska hrana, stalna kontrola, 24-satni liječnički nadzor.

Cure i dečki imaju i svoju fotografkinju i snimateljicu. Svaku večer im se pošalju najbolje fotke i videa, a jedan kratki video (*vidjeli ste ga ispod prvog odlomka) na TikToku je skupio preko 50 tisuća lajkova i - preko 700 tisuća pregleda!

Naravno, voditelji kampa godinama su krvavo radili da bi došli do ove razine.

- Kolega Cotić ima vratarsku B, a ja vratarsku A licencu. Stalna edukacija i rad u inozemstvu, školovanje u velikim klubovima. Ponosni smo na sve što smo napravili, ali nema stajanja. Rad ide dalje - kaže Aleksandar Starčić, a njegov kolega dodaje:

- Krenuli smo 2018. s jednim zimskim kampom u Novigradu, a zanimanje se samo povećavalo pa je onda došao i ljetni kamp s jednim terminom i 20 polaznika, a danas smo na tri kampa i 60-ak polaznika, ali svejedno ih je 30 ostalo 'ispod crte' pa ćemo ići na nove termine - priča Aleksa Cotić.

- Sve je više poziva iz inozemstva. Prošle godine smo zato bili u Sloveniji, u Postojni, a osim Istre i Gorskog kotara bili smo i u Međimurju, u Nedelišću.

Sve više djece, sve više lokacija, pozitiva na maksimumu, dobri ljudi koji rade ono što vole na dobrobit svoje zajednice i djece iz cijele Hrvatske (i inozemstva).

Dr. Vesna Janko Radovan doslovno je 24 sata dnevno u nadzoru i na raspolaganju djeci. Pandemija nije narušila niti jedan ovogodišnji kamp. Svako jutro se svima mjerila temperatura, a cure i dečki imaju dva hotelska kata sami za sebe, a kompletno osoblje kampa je cijepljeno.

Kamp proizvodi i reprezentativce. Ovo je ljeto jedna golmanica, baš dok je bila u kampu u Ravnoj Gori, dobila poziv u reprezentaciju Hrvatske.

- Da, kakva je to opća radost bila! Naša Nika Radolović je U-15 reprezentativka! A već postoje naznake da će još neki polaznici Goalkeeper Campa Cotić-Starčić postati reprezentativci, ali... O tom, potom - smije se Aleksa Cotić.

Klinci su glasniji među sobom nego pred kamerama, ali Matej Jadreško (8) dao je kratki rezime kampa iz rakursa samih polaznika.

- Treniramo, bacamo se... Mi letimo na treningu. Ovih tjedan dana se pošteno umorimo preko dana pa nam puno ne fale ni more, ni kupanje, ni mobiteli. Bit će vremena i za to, cijeli ostatak ljeta.

Presretna i prezadovoljna djeca, mladi sportaši, reprezentativke i reprezentativci, manje smartphonea, a više svježeg zraka i lopte... Golmanski kamp Cotić-Starčić zaista je - fantastična priča.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom