Obavijesti

Sport

Komentari 6

Tip dana: Mladi Španjolci imaju kompleks Šarića i društva...

Tip dana: Mladi Španjolci imaju kompleks Šarića i društva...
1

Španjolska je po mnogima kvalitetnija momčad, no dosada su od naših košarkaša u ovoj generaciji redovito gubili. U današnjoj utakmici je ulog prvo mjesto u grupi

VIDEO

Susret protiv Kanade bio je očekivano zahtjevan no zato je i donio puno toga dobroga. Početkom druge četvrtine Dario Šarić dobio je treću osobnu pogrešku, a to nikada nije dobra vijest za našu reprezentaciju. Izlaskom Šarića, Kanada se razigrala, a mi smo u tom periodu loše reagirali na zonsku obranu što je nakon susreta primijetio i izbornik Brajković:

- Zadali su nam dosta problema Kanađani zonom, ali i suci koji su uveli Šarića u probleme sa prekršajima. Ipak pokazalo se da imamo jako široku momčad jer su Mavra i Mustapić svojim ulaskom pokrenuli našu igru.

Spomenuti dvojac najzaslužniji je sjajnu igru Hrvatske u trećoj dionici. Mavra je školski dirigirao igrom naše momčadi na zonu Kanade, a Mustapić je zabijao trice i punio koš Kanađana iz kontranapada. Na kraju djeluje kao jednostavna pobjeda, premda se za nju trebalo maksimalno potruditi.

- Možda i ne igramo najbolje u ovom trenutku, ali i takvi pobjeđujemo uvjerljivo. Obzirom da mi ovdje imamo puno više ciljeve formu smo tempirali tako da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje - zaključio je Brajković.

Sljedeći susret sa Španjolskom ujedno će odlučiti o pobjedniku skupine. Lani smo u prijateljskim susretima istu generaciju Španjolaca lakoćom pobjeđivali i izbornik je uvjeren da ni ovoga puta neće biti problema:

- Mislim da bi se oni trebali brinuti uoči tog ogleda, a nikako mi.

Puni samopouzdanja, sa igrom koja raste iz utakmice u utakmicu, mirno možemo čekati ogled sa Španjolcima, koji su baš kao i lani u Litvi itekako uvjerljivi u ovom prvom krugu natjecanja. Jučerašnji ogled sa Korejom bio je idealna prilika da se rastrče i namjeste ruku uoči današnjeg, puno bitnijeg, susreta. Očekivano nitko od Španjolaca nije igrao više od 25 minuta i umora kod njih ne može biti:

- Ovo je za nas bilo rutinsko odrađivanje posla, iako ne bih htio podcijeniti solidnu Koreju. Ali još prije početka turnira znali smo da je utakmica s Hrvatskom "ono pravo" i dobro je što smo ju dočekali neokrznuti - kazao je španjolski izbornik Guil.

Ono što je puno važnije u ovom susretu je činjenica da Španjolci imaju određeni kompleks kada su susreti sa našom reprezentacijom u pitanju jer smo ovu generaciju lakoćom pobjeđivali kad god bi igrali. Premda na prvu Španjolska ima izjednačeniju momčad, u ogledima sa Hrvatskom kao da to padne u drugi plan:

- Ne bih ja to tako postavio, jednostavno su Hrvati bili bolji u tim utakmicama što i nije neko iznenađenje kada u sastavu imaš igrača kao što je Dario Šarić. Dobro ga poznajemo i morat ćemo smisliti kako ga zaustaviti.

Teško će im to poći za rukom jer je Dario ovdje praktički na triple double prosjeku, premda zbog problema sa osobnima nije igrao kompletan posljednji susret. Usto Španjolci nemaju igrača koji bi Dariju mogao parirati jer im je centarska linija redom preslaba a Hernangomez je pak prespor.

S druge strane izbornik Brajković je potvrdio da će Marin Marić ponovo dobiti priliku danas je nam treba njegova visina i snaga kako bi limitirali sjajnog Hernangomeza koji je napadački gotovo nezaustavljiv. Prema dosada prikazanom na turniru Španjolci bi u ovaj susret trebali ući kao favoriti, međutim psihološka prednost je svakako na našoj strani, jer svi redom vjeruju kako nam Španjolci ne mogu parirati. 

Prognoza: Hrvatska - Španjolska, tip: 1X

Iako su Španjolci kvalitetniji po mišljenju mnogih, naša reprezentacija očito ima lijek za njih. Dobivali smo ih lani u prijateljskim ogledima, a nakon tih utakmica cijeli naš stožer je ustvrdio da se njih ne trebamo bojati jer smo jači. Isto je ponovio i izbornik Brajković jučer što jasno govori s koliko samopouzdanja naši ulaze u ovaj ogled. Španjolci će sigurno osjećati veliki pritisak ali i respekt što će imati utjecaja u slučaju tijesne završnice. Ne mogu ovdje Španjolce vidjeti kao favorite, premda mnogi misle drugačije i moram uzeti pobjedu naše reprezentacije. Ista situacija bila je i lani u finalu EP-a kada su nas mnogi vidjeli kao autsajdere da bi lakoćom pobijedili Litvu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana