Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tip dana: Štepanek ne igra dobro, a Mertl nije naivan igrač

Tip dana: Štepanek ne igra dobro, a Mertl nije naivan igrač
1

Iako je Radek favorit, Mertl ima šest pobjeda u nizu bez izgubljenog seta. Takve rezultate treba uzeti ozbiljno, Stepanek neće imati manevra u isprobavanju udaraca

VIDEO

Početkom godine Stepanek je imao problema s vratom, te se i u tome mogao naći razlog njegovih slabijih igara. Čeh se požalio kako nije mogao normalno servirati, a operacija je bila neizbježna. Dobro je poznato kako nakon povratka treba nešto vremena da stvari legnu na svoje mjesto. No, unatoč nešto nepovoljnijem ždrijebu, zadnja par poraza lišilo je Stepaneka samopouzdanja.

U najavi turnira u Prostejovu požalio se na manjak samopouzdanja, a opisao je svoje učešće na ovom turniru kao pokušaj pronalaska izgubljenog kontinuiteta i već spomenutog samopouzdanja. Protivnik u prvome kolu bio je idealan. Estrella se tek vraća i oporavlja nakon polugodišnje stanke od ozljede ramena, a to je bilo vidljivo na njegovim igrama.

- Posljednjih se tjedana osjećam jako dobro fizički. Treniram vrlo jako, bez ustručavanja, ništa me ne boli i nemam apsolutno nikakvih problema. Kada vidim dečke kao Robredo koji nakon operacije igraju četvrtfinale Roland Garrosa, to je velika motivacija za mene. Baš kao i moj susjed Tommy Haas koji je na pragu Top 10. Takve stvari me dodatno motiviraju, ali moram biti strpljiv jer unatoč mom dobrom fizičkom stanju, izgubio sam samopouzdanje - kazao je Radek.

Upravo bi mu dobar rezultat ovdje trebao vratiti ono za čim žudi. Prvi korak u vidu Estrelle je lagano napravljen. Victor niti u jednom trenutku nije bio prijetnja, a iako je rezultat naizgled "gust", Čeh je kontrolirao susret od početka do kraja. Izgubio je samo jednom svoj početni udarac, ali u drugome setu u trenucima kada je imao uvjerljivu prednost.

- Kada imam veliku prednost onda pokušavam raditi nešto novo u svojoj igri. Najbolji trening je meč, a nemam previše prilika biti siguran u svoju pobjedu, te time pokušavati nešto novo - kazao je Stepanek dodavši o čemu se radilo:

- Pokušavao sam što češće izlaziti na mrežu, igrati servis volej jer je to jedan veliki dio moje igre. Kada to igram dobro dobivam na samopouzdanju što mi je u ovome trenutku jako, jako važno.

Upravo će samopouzdanje odigrati najveću ulogu u nastavku ovog turnira i svaka pobjeda će dobro doći starome "liscu". Podloga je nešto brža od "normalne" zemlje, te je to nešto što mu odgovara, te će upravo svojom neugodnom igrom s puno izlazaka na mrežu kao po običaju raditi puno problema. Uostalom, veliko iskustvo koje posjeduje samo je plus, pogotovo kada se fizički osjeća sjajno.

- Trenutno sam u Prostejovu i koncentriran sam samo na ovaj turnir. Želim napraviti dobar rezultat ovdje. No, idem meč po meč, ali odluka o sljedećim turnirima biti će donesena tek nakon što vidim kako ću odigrati ovdje - zaključio je Čeh.

U njegovoj želji da ode što je dalje moguće u Prostejovu željet će ga zaustaviti sunarodnjak Mertl. Inače, Čeh je očigledno u jako dobrom naletu. Nakon što je prošli tjedan osvojio zemljani futures u Češkoj bez izgubljenog seta, prenio je moment i u Prostejov gdje je ekspresno prohujao pored Koroleva.

Zanimljivo je kako je Mertl imao zavidno visok postotak osvojenih poena i nakon prvog i nakon drugog servisa (73 % i 70 %). Usto je spasio sve tri break-lopte koje je ponudio, a posebno se iskazao na reternu. Naime, Jan je izborio čak 21 break-loptu, te je loša realizacija istih direktan "krivac" što je ovaj meč trajao skoro sat i pol vremena (4/21).

Stepanek i Mertl nikada nisu igrali jedan protiv drugoga, q iako je kvaliteta na strani Radeka, Mertlove igre u posljednje vrijeme treba uzeti zaozbiljno. Jedno je sigurno, iako je Stepanek favorit sumnjamo kako će imati manevra za isprobavanje novih udaraca kako je imao protiv Estrelle.

Prognoza: Radek Stepanek – Jan Mertl , tip:  Jan Mertl +6,5 gemova

Radek je početkom godine imao problema s vratom. Problemi su na kraju rezultirali operacijom koja ga je udaljila tri mjeseca s terena. Vratio se na zemljani dio sezone, no lišen totalno samopouzdanja posebno nakon poraza od Staracea i Kyrgiosa na Roland Garrosu. Čeh se jako puno žalio da je s njim sve u redu, da se osjeća fizički jako dobro, ali da izostaje rezultat što ga frustrira. Prvo kolo u Prostejovu mu je donijelo idealnog protivnika koji je imao i više problema nego on, te ta pobjeda protiv Estrelle, koji je usput budi rečeno pokrio ovaj hendikep i nije nešto igrački jaka. 

S druge strane Mertl je za razliku od Stepanek u ritmu igranja, kontinuitetu pobjeda. Istina, titula od prošlog tjedna na futures turniru nije za pasti u nesvijest, ali bitan je kontinuitet pobjeda i igranja. Mertl je tako u zadnjih šest mečeva ostvario šest pobjeda bez izgubljenog seta i sigurno je kako se osjeća dobro. Kvaliteta je na strani Radeka, ali Stepanek već duže vremena ima problema s rezultatima, a Mertl nije niti malo naivan protivnik za kojeg mislimo da je možda čak i u stanju uzeti set, dok se ovaj kontrahendikep čini jako primamljivim.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku