Obavijesti

Sport

Komentari 118

Tko će biti jesenski prvak? Evo što još očekuje veliku četvorku

Tko će biti jesenski prvak? Evo što još očekuje veliku četvorku

Dva kompletna kola i dvije odgođene utakmice do kraja 2021. Osijek će odigrati još dva derbija, Rijeka ima tri domaće utakmice, a Dinamo relativno povoljan raspored, ali i kraj jeseni pretrpane utakmicama

VIDEO

Remijem Osijeka protiv Gorice i pobjedom Hajduka kod Dinama u proteklom vikendu najviše je profitirala Rijeka koja nakon nepotpunog 18. kola drži vodeće mjesto HT Prve lige s bodom više od Osječana, tri više od Splićana i pet više od Zagrepčana, koji imaju i utakmicu manje.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček hajdukovaca nakon Dinama

Pokretanje videa...

Doček hajdukovaca nakon Dinama VIDEO

Do kraja prvog dijela sezone ostala su dva kompletna kola i dvije zaostale utakmice koje će odrediti jesenskog prvaka, uz napomenu kako će Hajduk i Dinamo, zbog pretrpanosti kalendara "modrih", svoju odgođenu utakmicu devetog kola na Poljudu odigrati tek na proljeće, i to vjerojatno tek nakon što maksimirski klub ispadne iz Europe.

Nakon što na današnji blagdan svetog Nikole Istra i Slaven zatvore 18. kolo na Aldo Drosini, već u srijedu na Rujevici će se sastati Rijeka i Osijek u zaostaloj utakmici 14. kola. Onoj koja je odgođena zbog pojave korona virusa u osječkoj svlačionici, nakon čega su Riječani krenuli u rat na društvenim mrežama.

Za vikend će Hajduk treći put zaredom u goste u Zagreb. Nakon pobjede nad lokosima u Kupu i Dinama u ligi, još jednom slijedi Lokomotiva, ovaj put u prvenstvu, u subotu od 15 sati. Isti dan Rijeka nastavlja niz domaćih utakmica protiv Gorice od 17.05.

Tri dana nakon zadnje europske utakmice protiv West Hama u Londonu Dinamo će u prvenstvu dočekati Slaven Belupo (17.05) i pokušati se pomaknuti s četvrtog mjesta, a isti dan nešto ranije će se od Gradskog vrta za ovu godinu oprostiti Osijek utakmicom protiv Šibenika (15 sati).

Branitelj naslova samo tri dana poslije ide u Pulu odraditi gostovanje protiv Istre (18 sati) koje je trebalo biti još početkom kolovoza, ali su "modri" tad zatražili odgodu zbog više vremena za pripremu uoči uzvrata 3. pretkola Lige prvaka protiv Legije.

Posljednje ovogodišnje prvenstveno kolo, što se vodeće četvorke tiče, donosi Derby della Učka Rijeke i Istre 18. prosinca od 17.05 na Rujevici. Dinamo za kraj ima relativno lagano gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca (19. prosinca, 15 sati), a Hajduk će godinu zaključiti pred svojim navijačima u derbiju protiv Osijeka (19. prosinca, 17.30).

Raspored velike četvorke

  • Rijeka - Osijek (srijeda, 17 sati) - zaostala utakmica 14. kola

  • Lokomotiva - Hajduk (subota, 15 sati) - 19. kolo
  • Rijeka - Gorica (subota, 17.05) - 19. kolo
  • Osijek - Šibenik (nedjelja, 15 sati) - 19. kolo
  • Dinamo - Slaven Belupo (nedjelja, 17.05) - 19. kolo

  • Istra - Dinamo (15. prosinca, 18 sati) - zaostala utakmica 4. kola

  • Rijeka - Istra 1961 (18. prosinca, 17.05) - 20. kolo
  • Hrvatski dragovoljac - Dinamo (19. prosinca, 15 sati) - 20. kolo
  • Hajduk - Osijek (19. prosinca, 17.30) - 20. kolo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao