Obavijesti

Sport

Komentari 124

Tko će osvojiti Zlatnu loptu? Leo Messi, Neymar ili Ronaldo

Tko će osvojiti Zlatnu loptu? Leo Messi, Neymar ili Ronaldo
4

Danas u 18.30 sati dodjeljuje se Zlatna lopta, a osvojit će ju netko od trojca Messi, Neymar i Ronaldo. Sva trojica su zaslužila, ali samo će jedan kući odnijeti nagradu

VIDEO

Kada dođe do najboljih nogometaša svijeta, nema veće nagrade od Zlatne lopte. Upravo će se danas u 18.30 dodijeliti nagrada za najboljeg nogometaša 2015. godine. Ostala su najbolja trojica, Messi, Neymar i Ronaldo, ali samo će jedan kući odnijeti Zlatnu loptu. Zlatna lopta se dodjeljuje od 1956. godine, a do 2009. godine ju je dodjeljivao časopis France Football. Od 2010. godine tu je ulogu preuzela Fifa, a Goal vam donosi pregled svih dobitnika Zlatne lopte u povijesti.

U prvom krugu izbora za Ballon D'Or bila su dvojica hrvatskih predstavnika - veznjak Real Madrida Luka Modrić i veznjak Barcelone Ivan Rakitić. Luka, nažalost, nije uspio proći u 23 najboljih, ali zato je Raketa. No jako teško je bilo za očekivati da će pored trojca Messi-Neymar-Ronaldo bilo koji veznjak ući u završni krug izbora. 

Tako je i bilo. Trojac iz španjolske Primere bori se za Loptu, a iako su sva trojica, svaki na svoj način, zaslužila primiti nagradu, odnijet će ju samo jedan. Lionel Messi je najizgledniji favorit ove godine.

Lionel Messi (Barcelona)

REUTERS/PIXSELL

I bez toga što je "procurila" slika pobjednika dodjele Zlatne lopte na kojoj je Messi odnio nagradu, Argentinac je favorit za osvajanje iste. Napadač Barcelone je u sezoni 2014/15. zabio 43 gola u Primeri i odveo svoju momčad do naslova, osvojio je Kup Kralja, Ligu Prvaka, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Na sve to je dodao i 18 asistencija. Hoće li Messi osvojiti svoju petu Zlatnu loptu u karijeri?

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Stefan Wermuth/Reuters/PIXSELL

Napadač Real Madrida predvodio je svoju momčad u nizu od 22 utakmice bez poraza, a završio je sezonu 2014/15. kao najbolji strijelac Primere s 48 postignutih golova i 16 asistencija. Portugalac je u 2015. godini primio i posebnu nagradu - onu za najboljeg strijelca Reala u povijesti. Dvije godine zaredom osvajao je Zlatnu loptu (2013. i 2014. godine), a ako ju osvoji ove godine, izjednačit će se s Lionelom Messijem po broju osvojenih Zlatnih lopti.

Neymar (Barcelona)

REUTERS

Svijet dugo nije vidio ovakav tip igrača, još od briljantnog Ronaldinha. Neymar u mnogo slučajeva podsjeća na čarobnog Brazilca i vjerojatno se najbliže od svih napadača posljednjih godina približio Messiju i Ronaldu u osvajanju Zlatne lopte. Neymar je sezonu 2014./'15. zaključio s 22 gola u španjolskoj Primeri, a osvojio je sve kao i Messi. Ako ju ne osvoji ove godine, ne sumnjamo da će iduće ili u narednih par godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...