Obavijesti

Sport

Komentari 16

Tko je Ante Čačić? Trener koji već odudara od ostatka HNL-a

Tko je Ante Čačić? Trener koji već odudara od ostatka HNL-a
1

Prije Lokomotive Ante je vodio Dubravu, Osijek, Zadar, Inter, Slaven Belupo i Kamen Ingrad te je bio izbornik olimpijske reprezentacije Libije i pomoćnik Iliji Lončareviću

VIDEO

Imena su se vrtjela, od Cupera i Ćire do Beseka i Tucka, ali izbor Zdravka Mamića je Ante Čačić (58). Iznenađujući izbor...

- Da, Čačić je novi trener Dinama - potvrdio je izvršni predsjednik došavši na stadion sat i pol prije službenog predstavljanja.

Trenera je tražio dugo, vagao brojne opcije, a onda se odlučio na prokušani recept. Kao i u Jurčićevom slučaju, trenera je povukao iz Lokomotive. Na klupi “lokosa” Čačić je bio četiri utakmice, a prije toga nije nigdje radio pune četiri godine?!

- A gdje sam trebao raditi? Pa u Hrvatskoj imaš tri kluba u kojima možeš normalno raditi - rekao je Čačić u neformalnom razgovoru nakon što je srušio Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dakle, ne želi raditi bilo gdje. Jedan od ta tri kluba je Lokomotiva, drugi Dinamo. U kojem je završio djelomično i zato što se njegova Lokomotiva poigrala s Hajdukom u Maksimiru.

- Zamisli, njima Lokomotiva na gol pukne 16 puta. Ej, 16 puta! - čudio se Čačić lakoći kojom je pobijedio Balakovljevu momčad.

Trener koji odaje dojam pravog gospodina

Ante Čačić prije Lokomotive vodio je Dubravu, Osijek, Zadar, Inter, Slaven Belupo i Kamen Ingrad te Croatiju. Bio je i izbornik mlade reprezentacije Libije te pomoćnik Iliji Lončareviću u seniorskoj selekciji. Dinamo je bez dvojbe najveći izazov u karijeri 58-godišnjeg Zagrepčanina. Što se tiče trenerskih uspjeha, Inter, Osijek i Dubravu uveo je u Prvu ligu, a s nijednim klubom nikada nije ispao.

Čačić je rođen u Zagrebu 29. rujna 1953. godine gdje je završio i Kineziološki fakultet, a može se pohvaliti činjenicom što je jedan od prvih deset trenera u Hrvatskoj koji su stekli Pro licencu.

Odaje dojam pravoga gospodina, trenera koji nastupom i pojavom odudara od ostatka HNL-a, ali Dinamova klupa mijenjala je i puno tvrdokornije od njega...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu