Obavijesti

Sport

Komentari 44

Tko je bio Matija Capar? Kutiju šibica osvajao je sedam puta...

Tko je bio Matija Capar? Kutiju šibica osvajao je sedam puta...
1

Matija Capar bio je omiljen na parketu. Dinamo je bio njegov život, živio je za "modre" i vjerovao da će i onaj 'veliki' Dinamo jednog dana opet biti ponos svih njegovih navijača

VIDEO

Tek nekoliko sati nakon što je održan Memorijalni malonogometni turnir Mate Čuljak u spomen i čast prerano otišlom legendarnom reprezentativcu i jednom od osnivača Futsal Dinama, hrvatsku javnost pogodila je tragična vijest - najtrofejniji osvajač Kutije šibica i proslavljeni hrvatski futsal reprezentativac Matija Capar (33) poginuo je u prometnoj nesreći.

Velik čovjek, sjajan nogometaš i romantik godinama je bio pojam hrvatskog futsala. Ponekad se činilo da gdje god Capar igra, uspjeh je zagarantiran. A to je i okrunio prošle godine kada je s MNK Cvjetno Poliklinika Milojević sedmi put u karijeri osvojio Kutiju šibica. Skroman kakav je bio nikad sebe nije gurao u prvi plan. Bio je dobri duh hrvatskog futsala.

- Sedma Kutija? Ha, sebe nikad nisam smatrao legendom, uvijek sam dio momčadi, nikad motor. Sedam komada uz Čivraga nema nitko. Ne znam što bih rekao - skromno je rekao nakon osvojene sedme.

Dugo godina bio je član Nacionala nakon čega je prešao u Futsal Dinamo. 'Mali' Dinamo dobio je veliko nogometno pojačanje na terenu, ali veliko ljudsko u strukturi kluba. Pedagog i odgajatelj preuzeo je ulogu trenera i igrača.

Matija Capar bio je omiljen na parketu, a zaštitni znak bili su mu golovi u posljednjim trenucima utakmica. Kada bi protivnici već zaključili utakmicu, odbrojavali posljednje sekunde do završetka, stvorio bi se Matija i zabio. Tako je za reprezentaciju Hrvatske u posljednjim sekundama zabio Češkoj i Španjolskoj, a komentator Eurosporta nazvao ga je "Flying Capar" ili "Leteći Capar". 

- Nakon što sam izašao iz dvorane, prišao mi je neki čovjek, nisam ga nikad vidio. Došao mi je i rekao: 'Čovječe, tebi samo plašt nedostaje da budeš Superman - rekao je Capar.

Uostalom, svoj posljednji gol zabio je upravo tako, u posljednjoj sekundi za produžetak protiv Novog Vremena... Nažalost, bio je to njegov posljednji gol. 

U Futsal Dinamo stigao je 2015. godine, kao hrvatski futsal reprezentativac s bogatim iskustvom.. Odmah se stavio na raspolaganje na svim funkcijama. Uostalom, Dinamo je bio njegov život, živio je za "modre" i vjerovao da će i onaj 'veliki' Dinamo jednog dana opet biti ponos svih njegovih navijača. 

- Boysi su dokaz da prava ljubav prema Dinamu, bez ikakvog interesa gori i dalje. Kada gledate s terena s koliko energije i žara  navijaju od prve do zadnje minute, pa čak i nakon završetka, jednostavno morate shvatiti da oni za taj Dinamo žive i da taj Dinamo živi u njima - kazao je Capar.

Kao što je on živio za nogomet. Za Hrvatsku i Futsal Dinamo. Bio je više od igrača, više od prijatelja. Bio je dobri duh i dah Zagreba...

- U ime kluba Futsal Dinamo, svih njegovih članova, igrača, trenera, duboka sućut obiteljima naših dragih Matije i Oskara. Danas nas je zadesila jedna ogromna tragedija, izgubili smo dva mlada života u stravičnoj nesreći. Gubitak za klub, našu zajednicu Futsal Dinama je nemjerljiv. Zauvijek će bit uz nas, a Futsal Dinamo će zauvijek biti za njih i njihove obitelji- poručio je u ponedjeljak Juraj Fabijanić, član Nadzornog odbora kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica