Obavijesti

Sport

Komentari 28

Tko je Boris Krčmar i koliko će zaraditi povijesnim uspjehom?

Tko je Boris Krčmar i koliko će zaraditi povijesnim uspjehom?

Hrvat je prvi put ušao u treće kolo Svjetskog prvenstva u Londonu. Osmerostruki je svjetski prvak u elektronskom pikadu, gdje je osvojio više od 400 pro-turnira

VIDEO

Hrvatska prvi put ima predstavnika u šesnaestini finala Svjetskog prvenstva u pikadu. Zagrepčanin Boris Krčmar (44) pomeo je 12. igrača svijeta, Nizozemca Dirka van Duijvenbodea 3-1 u drugom kolu Mundijala u Alexandra Palaceu u Londonu.

Krčmaru je to peti nastup na smotri najboljih pikadista svijeta koji je izborio kroz tijesnu kvalifikacijsku pobjedu nad Pascalom Rupprechtom 7-6. U prvom kolu pobijedio je Engleza Keegana Browna 3-1.

- Jako sam sretan. Prvi sam put prošao drugo kolo u petom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Znam da mogu pobijediti bilo koga ako igram dobro i izgubiti od svakoga ako igram loše. Danas sam igrao dobro i pobijedio. Znam da je on imao problema s ramenom, ali igrao sam najbolje, pobijedio i presretan sam. Bio sam presretan i prvi me put supruga gledala. Gary Anderson jedan je od najboljih, znam da će biti teško, ali mogu pobijediti bilo koga ako budem igrao dobro.

Kad i protiv koga Krčmar igra idući meč?

Za ulazak u četvrto kolo ili osminu finala PDC World Darts Championshipa hrvatski pikadist igra protiv 21. igrača svijeta, Škota Garyja Andersona (53). Točan termin meča bit će poznat naknadno, a zna se da će biti nakon Božića, između 27. i 29. prosinca.

Prođe li i njega, u četvrtom kolu vjerojatno ga čeka Velšanin Gerwyn Price, peti na svijetu. Za razliku od prva dva kola, kad se igralo na tri dobivena seta, u trećem i četvrtom kolu igra se na četiri dobivena.

Tko prenosi Svjetsko prvenstvo u pikadu?

Mečeve možete uživo gledati besplatno putem Sportske televizije, koja je dostupna putem zemaljske antene.

Koliko je zaradio Boris Krčmar?

Budžet turnira iznosi dva i pol milijuna funti. Pobjednik dobiva 500.000, poraženi u finalu 200.000, polufinalisti 100.000, četvrtfinalisti po 50.000, oni koji ispadnu u osmini finala 35.000, a Krčmar kao sudionik trećeg kola u džep će spremiti najmanje 25.000 funti ili 28.840 eura.

Uspjesi Borisa Krčmara

Boris Krčmar, kojem je nadimak The Biggest (najveći), pikadom se počeo baviti s 20 godina, a na profesionalnim turnirima PDC-a je od 2008. Osmerostruki je svjetski prvak u elektronskom pikadu, u toj je konkurenciji osvojio više od 400 profesionalnih turnira, trostruki je europski prvak u ekipnoj konkurenciji. Lani je prvi put nastupio na UK Openu i dogurao do osmine finala.

Ovakvi rezultati u petom desetljeću života ne čude jer, kažu, nakon 15-ak godina igranja obično dolazi vrhunac.

- Treba tu puno treninga, mirna glava i ruka i koncentracija - rekao je jednom prilikom Boris.

Na meču drugog kola jedina mu je prava podrška u gledateljstvu Ally Pallyja bila supruga Jelena, a idući bi se tjedan na meču protiv Škota moglo skupiti još hrvatskih navijača. Inače, osim njega na SP-u u pikadu pod hrvatskom je zastavom nastupao i Robert Marijanović, rođen u Njemačkoj.

- Svaki put nas organizator iznenadi nečim novim, ove je godine cijela scenografija u zelenoj boji. Prošle godine bila je u plavoj. Ulaznice su mjesecima unaprijed prodane tako da je svaki dan u dvorani oko 8000 gledatelja. Tu se navija, pije, galami, pjeva, no nama igračima to nikako ne smeta. Naučeni smo na taj folklor u pozadini - rekao je Krčmar za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti