Obavijesti

Sport

Komentari 32

Tko je Goran Perkovac? Kapetan iz Atlante u Švicarskoj izgradio ime, planira vratiti poznata lica

Tko je Goran Perkovac? Kapetan iz Atlante u Švicarskoj izgradio ime, planira vratiti poznata lica

Kći Korina igra odbojku za švicarsku reprezentaciju, a za njega kažu da je bio lider na terenu. To želi sad prenijeti igračima i kao izbornik

VIDEO

Goran Perkovac (60) napokon je dočekao priliku koju mu je pružio Hrvatski rukometni savez i postao novi izbornik reprezentacije nakon Hrvoja Horvata, na prijedlog Line Červara (koji je nakon toga smijenjen?!).

Pokretanje videa...

Novi dresovi HRS VIDEO

- Trebamo razmisliti tko od starijih može ili ne može uz mlade koje moramo iskoristiti. I s iskusnima, a mislim tu na Musu, Duvnjaka, Čupića pa i Štrleka koji su toliko toga dali, treba sjesti i porazgovarati, ne telefonom. I reći sve konkretno, što i kako. Izgubili smo respekt kod drugih i to moramo vratiti na idućim natjecanjima - rekao nam je Perkovac za vrijeme Svjetskog prvenstva, na kojem su "kauboji" osvojili skromno deveto mjesto.

Legendarni kapetan hrvatske reprezentacije s Olimpijskih igara u Atlanti, rodom iz Slatine, svjetski je viceprvak s Islanda 1995., osvajač europske bronce u Portugalu 1994. i dvostruki zlatni s Mediteranskih igara. Za njega kažu da je bio veliki autoritet na terenu, bio je sjajan lijevi vanjski.

68861326
Ekskluzivno: Prvi razgovor s novim izbornikom Hrvatske, otkrio nam je prve poteze
Ekskluzivno: Prvi razgovor s novim izbornikom Hrvatske, otkrio nam je prve poteze

Iz Medveščaka je 1989. otišao igrati rukomet u Švicarsku i ostao do mirovine 2003. Igrao je za Borbu iz Luzerna, Suhr i Winterthur. Prije Hrvatske, kratko je igrao za reprezentaciju bivše države i osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

U Švicarskoj je ostao raditi i kao trener, triput bio prvak Švicarske sa Schaffhausenom, proglasili su ga trenerom godine 2007. Osnovao je tamo i obitelj, a kći Korina (23) profesionalno bavi odbojkom i nastupa za švicarsku reprezentaciju. Ona je trenutačno u Luzernu.

Berlin:HBL, Fuechse Berlin - TSV GWD Minden, Denis Špoljari?

- Imam podršku ljudi, od struke, od Slavonije do Dubrovnika. Vraćam se u Hrvatsku, kupio sam stan u Zagrebu. Volio bih i da se vrati Gobac kao šef, voljeli ga ili ne. Nije mi još uvijek jasno tko tu bira i odlučuje jer dolaze ljudi na mjesta koja nisu zaslužili. Kod nas ne postoje uvjeti po kojima se bira, četiri-pet trenera nemaju iza sebe nikakve rezultate. Kao da vozaču GoCarta daš da vozi Formulu 1 - objasio nam je Perkovac i nastavio:

- Puno je toga vezano na kult reprezentacije koji se gubi. Pa prije smo i pješke dolazili na pripreme. Mora se znati tko je gazda i u Savezu jer imam osjećaj da je Gobac to malo pustio, a mi smo navikli da znamo tko je gazda, da se ne ulazi u reprezentaciju ni po babi, stričevima, menadžerima.

Lino Červar je nakon smjene jednom rečenicom sve rekao!
Lino Červar je nakon smjene jednom rečenicom sve rekao!

U reprezentaciju planira vratiti neka zaboravljena lica.

- Ovdje su sigurno trebali biti Šego ili Pešić, koji bi svojim iskustvom pomogli Slaviću i Kuzmanoviću. Imaju potencijal, ali trebali su jednog iskusnog uz sebe. Ovdje je trebao biti i jedan Veron Načinović, on igra u vrhunskom klubu (Montpellier), a mi zovemo neke koji mu nisu ni blizu. Već je bio na prošlom Euru i trebamo ga razviti u vrhunskog pivota. Također, radije bih vidio Klaricu prije Šebetića, a šansu bih još uvijek dao Marinu Mariću. Bio nam je najbolji igrač na zadnjem turniru, zašto mu ne dati prednost? Šipić je odigrao izuzetno protiv Danske, ali on igra samo napad. Izbornik Horvat luta, koliko je samo pozvao igrača na prošlom Euru, ne znam je li ih on zvao ili netko drugi. Da nije bila korona, više ne bi bio izbornik. To su vatrogasne mjere i dugoročno ne donose rezultate.

Bio je izbornik Švicarske i Grčke, trenirao njemački Minden i Lübbecke. Posljednji klub bio mu je švicarski Kriens iz Luzerna. Bio je u kombinacijama za klupu Hrvatske još 2010., kad su mu konkurenti bili Slavko Goluža i Kasim Kamenica. Povjerenje je dobio devet godina mlađi Keta. Sad je red na drugog legendarnog kapetana.

Stuttgart: Rukomet, prijateljska utakmica, muški, Njema?ka - Švicarska
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi