Obavijesti

Sport

Komentari 50

Tko je kako glasovao? Daliću je Messi najbolji, a Lovren bijesan: Pa što još Salah mora napraviti

Tko je kako glasovao? Daliću je Messi najbolji, a Lovren bijesan: Pa što još Salah mora napraviti

Napadač Liverpoola na trećem je mjestu u izboru kapetana, izbornika i novinara Fifinih članica, no nogometašima nije ni među četiri najbolja napadača po Fifprou. Messi nije dao boda Lewi

VIDEO

Nogometaš Bayerna Robert Lewandowski (33) izjednačio se s Cristianom Ronaldom osvajanjem druge uzastopne Fifine nagrade The Best za najboljega svjetskog nogometaša.

U izboru izbornika, kapetana i predstavnika novinara svih Fifinih članica s 48 bodova pobijedio je Lea Messija (44 boda) i Mohameda Salaha (39). Egipćanin, zanimljivo, nije završio ni u najboljoj svjetskoj postavi po izboru Fifproa!?

Dejan Lovren, njegov bivši suigrač i veliki prijatelj, komentirao je to na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ljudi koji se razumiju u nogomet znaju da je zaslužio biti tamo. Što još mora napraviti? Možda dobiti europsku putovnicu", napisao je.

Senegalac Edouard Mendy najbolji je golman godine po Fifi (ali nije u najboljoj postavi Fifproa, već Gianlugi Donnarumma). Nagradu za najljepši gol dobio je Erik Lamela, medicinsko osoblje danske reprezentacije dobilo je priznanje za fair play zbog spašavanja života Christianu Eriksenu na Euru, a Ronaldo je dobio posebnu nagradu kao najbolji strijelac Fife u povijesti njenih natjecanja. Alexia Putellas iz Barcelone najbolja je nogometašica.

Kako su glasovali kapetani?

Lewandowski je kao kapetan Poljske na prvo mjesto stavio Jorginha (pet bodova), reprezentativnoga i klupskog prvaka prošle godine, drugi mu je bio Messi (tri boda), a treći Ronaldo (jedan bod).

Messi, pak, nije dao glas ni Lewandowskom ni Salahu, a ni Ronaldu. Najbolji mu je, zanimljivo, bio prijatelj i suigrač Neymar, drugoplasirani također suigrač Kylian Mbappe, dok je na treće mjesto stavio realovca Karima Benzemu. Leo je, inače, znao da neće dobiti nagradu, ali je svejedno pratio cijelu ceremoniju iz doma u Parizu putem interneta.

Ronaldo je honorirao Lewandowskog kao najboljeg, a na drugo i treće mjesto stavio je igrače Chelseaja N'Gola Kantéa i Jorginha.

Kapetan Hrvatske Luka Modrić kao najboljeg je ocijenio Benzemu, drugoplasirani mu je Jorginho, a pobjednik Lewandowski je na trećem mjestu.

Spanish Super Cup Final - Real Madrid v Athletic Bilbao

Zanimljivo, Modrić je u izboru za najboljeg trenera predvidio konačan poredak: Thomas Tuchel (Chelsea), Roberto Mancini (Italija), Pep Guardiola (Manchester City).

Kako su glasovali izbornici?

Zlatko Dalić smatra da je Leo Messi najbolji nogometaš svijeta u prošloj godini. Lewandowskom je dao tri, a Jorginhu jedan bod.

Izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi Lewandowskom je dao maksimalan broj bodova, tri Salahu, a jedan Mbappeu. Ivajlo Petev iz BiH, kao i Dalić, Messiju je dao pet bodova, tri Mbappeu, a jedan Salahu.

Slovenski izbornik Matjaž Kek pobjedniku Lewandowskom dao je pet bodova, tri Jorginhu, jedan Messiju.

Miodrag Radulović, crnogorski izbornik, također je Lewi dao peticu, potom slijede Mbappe i Salah, a makedonski izbornik Blagoja Milevski dao je pet bodova Jorginhu, tri Lewandowskom, jedan Messiju.

Fernando Santos, izbornik Portugala, zanimljivo, nije dao nijedan bod Cristianu Ronaldu, već mu je poredak Kanté - Jorginho - Lewandowski.

Kompletan popis glasova možete pogledati OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram