Obavijesti

Sport

Komentari 11

Tko je Nadalova samozatajna supruga i zašto Rafa jedini iz 'velike trojke' još nema djecu

Tko je Nadalova samozatajna supruga i zašto Rafa jedini iz 'velike trojke' još nema djecu

Volio bih imati djecu i obiteljski sam tip. Međutim, stvarnost je drugačija. Volio bih da san o djeci ispunim kad mi to dopusti moja sportska karijera. Želim brinuti o njima, rekao je Nadal

VIDEO

Stisnuta šaka, pogled prema svom kutu, u kojem je i njegova životna partnerica. Nije često, ali kad jest, onda je to znak da Rafael Nadal igra najveće mečeve. Baš kakav je bio i kad je uzeo 13. naslov u Roland Garrosu. A ovaj četvrtak puni 35 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Nadal nakon Roland Garrosa

Pokretanje videa...

Nadal nakon Roland Garrosa 02:15

- Osvojiti ovaj turnir znači mi sve. Ne, nisam razmišljao o tom 20. Grand Slamu, koliko ima i Roger, već samo o Roland Garrosu. Ovdje sam prošao najvažnije trenutke u karijeri. Ni ništa ne bih uspio bez svog tima - rekao je Rafa u listopadu prošle godine nakon pobjede nad Novakom Đokovićem 6-0, 6-2, 7-5.

A u tom timu veliku ulogu ima baš ona. Maria Francisca Perello, Nadalova supruga koja je, iako je s njim od 2005. godine kada su započeli vezu koja je kulminirala brakom prošlog listopada, a svadbu su imali u dvorcu La Fortaleza na španjolskom otoku Mallorca, gdje se Nadal rodio.

U jednom od intervjua je ova 32-godišnja magistra ekonomije otkrila zašto, zapravo, rijetko ide s Rafom na turnire biti mu podrška.

- Njemu treba prostor kada se natječe, a ideja da se ja motam oko njega po cijeli dan već me zamara. On bi se samo brinuo za mene. Ako bih ga pratila stalno, možda bismo se prestali slagati - rekla je jednom Xisca koja je godina izbjegavala javnost i društvene mreže. 

Nadalova bolja polovica ipak je otvorila profil na Instagramu gdje ju danas prati nešto više od 17.000 ljudi. Španjolac rijetko dijeli njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama, ali nakon što se Xisca odlučila na ovaj potez, na njezinom profilu uglavnom su fotografije na kojima vjerno navija za Nadala ili pak one na kojima izmjenjuju nježnosti.

Nadalu rimska decima! Razbio se po terenu pa u trosatnom spektaklu sredio Đokovića
Nadalu rimska decima! Razbio se po terenu pa u trosatnom spektaklu sredio Đokovića

Rafa joj je dao "ključeve" svoje humanitarne organizacije koju Xisca vodi paralelno s poslom u osiguranju. Međutim, u toj Rafinoj i Xiscinoj paraleli i dalje nema djece. Nadal je, iako su mu 34, i dalje jedini iz "velike trojke" - ili nekadašnje četvorke u kojoj je stanovao i Andy Murray - koji se još nije odlučio na taj korak. Federer ima dva para blizanaca, Đoković sina i kćer, a Murray dva sina i kćer. I svima se, izuzev Murrayja do operacije kuka, nije to osjetilo na karijeri i uspjesima. Štoviše.

- Volio bih imati djecu, ja sam obiteljski tip i jako volim djecu. Međutim, stvarnost je drugačija. Volio bih da san o djeci ispunim kad mi to dopusti moja sportska karijera. Želim brinuti o njima. Nisam siguran da bi moja putovanja tijekom godine bila dobra za njih - objasnio je Nadal zašto i dalje čeka.

- Mislio sam da ću u ovim godinama već biti u mirovini i da ću zasnovati obitelj.

A u tome mu je koji "savjet" dao i Murray.

- Uživaj u svojim večerima još dok nemaš djece.

A Rafa usput i dalje, na radost svih, uživa u tenisu. S 20. Grand Slamom u zagrljaju dok sveukupno ima sto pobjeda i samo dva poraza od debija 2005. godine, kad je i  osvojio prvu titulu. Prošle se godine u Parizu izjednačio s Federerom, dok se Đoković u veljači u Melbourneu približio obojici (18). 

- Ne osjećam se nepobjedivim, ne zamaram se rekordima, jer za deset godina to neće imati nikakav utjecaj na moj život - zaključio je Nadal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...