Obavijesti

Sport

Komentari 29

Tko je prvi strani sudac u HNL-u? Zovu ga 'playboy', u vezi je s modelom, može trčati i maraton

Tko je prvi strani sudac u HNL-u? Zovu ga 'playboy', u vezi je s modelom, može trčati i maraton
6

Radoslav Gidženov slovi kao talentirani sudac, ali i bugarski playboy, kako ga nazivaju tamošnji mediji. Sudit će prvenstveni ogled između Varaždina i Gorice

VIDEO

U susretima osmog kola SuperSport HNL-a pravdu će dijeliti sudačka trojka iz Bugarske u okviru jednokratne razmjene sudaca. 

Pokretanje videa...

Euforija u Šibeniku: Dinamovi igrači skidali se do gaća u slavlju novog naslova prvaka VIDEO

Prvi put u povijesti hrvatskog nogometa prvenstvenu utakmicu sudit će strani arbitar Radoslav Gidženov (31) kojeg zovu bugarskim playboyem. 

- Ma, bratko, on je katastrofa - kažu nam bugarski kolege pa dodaju:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako pitate naš nogometni savez, reći će vam da je mlad i perspektivan. No nije nešto. U važnim utakmicama, odnosno derbijima, boji se teških odluka.

Gidženov će suditi dvoboj između Varaždina i Gorice u subotu s početkom u 18.55, a pomoćnici će mu biti Georgij Minev i Georgij Stambolžiev. Četvrti sudac bit će Ante Čuljak, dok će im u VAR sobi pomagati Ivan Bebek i Robi Kezele.

Gidženov nikad u karijeri nije sudio ni jednu međunarodnu utakmicu pa će mu izlet u Hrvatsku biti prvi te prirode. I, da, za utakmicu u Hrvatskoj neće dobiti ni lipe! Da, sudit će potpuno besplatno. Naime, hrvatski i bugarski savez dogovorili su razmjenu sudaca, a Gidženovu će put u Hrvatsku platiti bugarski savez, dok za utakmicu neće dobiti ništa. Kao što ništa neće dobiti ni Ante Čulina, koji će u Bugarskoj suditi Spartak Varna - CSKA. I to nije dobro za njega, jer nakon Osijek - Hajduk otići suditi posljednjoj momčadi bugarskog prvenstva, koja u osam utakmica ima samo jedan bod, odlazak je s konja na magarca. Ali takav je dogovor i tu nema uzmicanja..

U nekoliko navrata bio je četvrti sudac, ali do sada nije pravdu dijelio izvan države. Prvu ligu sudi od 2018., a iza sebe ima 85 utakmica u profesionalnom rangu u kojima je podijelio 379 žutih i 17 crvenih kartona, a dosudio 18 penala.

- Prvi put u povijesti će na utakmici HNL-a pravdu dijeliti strani suci te bugarskoj ekipi želimo uspješno suđenje. Vjerujem da će se ovakve razmjene sudaca pokazati vrlo korisnima za daljnji napredak naših sudaca, prvenstveno zbog vrijednog međunarodnog iskustva koje će ovim putem dobiti. Raduje me što sudački velikani poput Kassaija odnosno Mažića, koji vodi suce na Cipru, a s kojima smo također potpisali sporazum, cijene hrvatske suce te žele na ovaj način surađivati. Vjerujem da ćemo svi imati koristi od te suradnje, da možemo učiti i napredovati kroz razmjenu iskustva i znanja - poručio je predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić. 

Osim što se na travnjaku pokazao kao veliki talent, izvan terena također mu dobro ide zbog čega ga zovu playboy, a u tamošnjim medijima slovi i kao modna ikona.

Gidženova se povezivalo s bivšom bugarskom tenisačicom Elicom Kostovom s kojom je prvotno bio u prijateljskom odnosu, ali bugarski mediji navode kako su bili zajedno dvije godine.

Prema posljednjim informacijama, bugarski sudac trenutačno ljubi fitness trenericu i model Theodoru Beatrice na što upućuju naslovi poput 'Više se ne skrivaju'. Oboje su u top formi, a nedavno su istrčali maraton Vitoša 100 te su istrčali 100 kilometara završivši među prvih 300. 

POGLEDAJTE VIDEO SA SAVOM LAZIĆEM: 'VIDJET ĆEMO IMA LI TRUŠČEK GILJOTINU'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu