Obavijesti

Sport

Komentari 150

Tko može svladati Barcu: Luka Modrić, Cristiano Ronaldo...

Tko može svladati Barcu: Luka Modrić, Cristiano Ronaldo...
1

"Zamišljam Luku Modrića u prostoru ispred dvojice razarača, Pepea i Xabija Alonsa, koji bi se u toj poziciji povezivao s lutajućim napadačem Cristianom Ronaldom"

VIDEO

Alan Smith, slavni centarfor Arsenala, danas TV-komentator Sky Sportsa i kolumnist The Telegrapha, sačinio je nogometnu momčad za koju drži da bi mogla parirati i pobijediti nedodirljivu Barcelonu...

S europskog bi vrha Katalonce trebala svrgnuti momčad koju bi na travnjaku, misli Smith, predvodio hrvatski reprezentativac Tottenhama Luka Modrić, kojem je Englez namijenio ulogu glavnoga veznog igrača. To, jednostavno rečeno, znači da Smith Modrića drži najbolji svjetskim playmakerom u ovom trenutku uz eventualnu iznimku dvojice Barceloninh graditelja igre: Xavija i Inieste.

"Zamišljam Luku Modrića u prostoru ispred dvojice razarača, Pepea i Xabija Alonsa, koji bi se u toj poziciji povezivao s lutajućim napadačem Cristianom Ronaldom", napisao je Smith dodavši:

"Modrić je bolji izbor od Wesleyja Sneijdera na poziciji kreatora igre zbog sposobnosti svladavanja svog čuvara. On nikad ne gubi loptu."

Smith je momčad za pobjedu nad Barcelonom složio u sustav 4-2-3-1. Najviše igrača u njoj, četvorica, trenutačno igraju u Real Madridu, po dvojica su iz Chelseaja i Tottenhama, a po jedan iz Bayerna, Manchester Uniteda i Udinesea.

Idealan Smithov trener te momčadi bio bi Jose Mourinho.

Smith (48) je predvodio napad Arsenala od 1987. do 1995. godine. U tom je razdoblju s londonskom momčadi osvojio dva naslova nacionalnog prvaka, FA Cup, Liga kup i UEFA-in Kup pobjednika kupova 1994. godine.

Idealni sastav za pobjedu protiv Barcelone po Alanu Smithu:

Iker Casillas (Real Madrid) – Philipp Lahm (Bayern), David Luiz (Chelsea), Nemanja Vidić (Manchester United), Ashley Cole (Chelsea) – Pepe (Real Madrid), Xabi Alonso (Real Madrid) – Alexis Sanchez (Udinese), Luka Modrić (Tottenham), Gareth Bale (Tottenham) – Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Trener: Jose Mourinho (Real Madrid).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu