Obavijesti

Sport

Komentari 53

Tko su heroji Rudeša: Oni laju, imaju glumca, Vucinog sina...

Tko su heroji Rudeša: Oni laju, imaju glumca, Vucinog sina...
1

'Rudeš dogs - vau, vau, vau'. Tako nekako nogometaši Rudeša slave sve svoje pobjede, a 'lajali' su i sinoć na Poljudu nakon najveće pobjede u povijesti kluba...

VIDEO

Sami za sebe kažu da su 'totalno drukčiji od drugih', rade fantastičan posao na društvenim mrežama, načinom rada odskaču od svih hrvatskih klubova, a u momčadi imaju bivšeg kapetana mlade momčadi Malage koja je igrala u Ligi prvaka, sina Siniše Vuce, glumca, profesora i poliglota, golmana koji je od četiri utakmice u HNL-u u tri branio protiv dva najveća hrvatska kluba, igrača koji je bio najveća nada Osijeka, a motiviraju se 'lajanjem'... Pa pogledajmo onda tko su ukratko heroji malog zagrebačkog kvartovskog kluba...

KRAJ ⚽️| Ova uzbudljiva utakmica je završila rezultatom 2:3! 💥 I više smo nego ponosni, dečki zaslužili ste! 💙 #HajdukRudeš _____________________________ END ⚽️| This exciting game has ended with the result of 2:3! 💥 We are more than proud, guys you deserve it! 💙 #HajdukRudeš

Posted by NK Rudeš on Saturday, November 4, 2017

Josip Čondrić 24-godišnji je golman koji je prije Rudeša branio u  Trešnjevci, Zagrebu, HAŠK-u i Bistri, a iako ima samo četiri nastupa u Prvoj HNL, čak je dvaput branio protiv Hajduka i jednom protiv Dinama.

- Protiv Hajduka sam i debitirao u prvoj ligi u sezoni 2015/16. u dresu Zagreba, no tada smo izgubili 3-2 - smije se Čondrić koji je s gola Rudeša izgurao iskusnijeg i javnosti poznatijeg Dominika Picaka.

Toni Borevković (20) branič je ponikao u Dinamovoj školi nogometa, a na posudbi u Rudešu bio je i u prošloj drugoligaškoj sezoni. Ove godina uživa veliko povjerenje trenera Inakija Alonsa s obzirom da je standardan tijekom cijele sezone.

Najiskusniji i javnosti najpoznatije ime u dresu Rudeša svakako je ono Leonarda Mesarića, bivšeg igrača Dinama, povremenog glumca, profesora pedagogije i informatologije, poliglota... Doista svestran, ne samo igrač, već čovjek. Osim što izvrsno priča engleski i španjolski, Leo korektno priča talijanski i njemački i pravi je vođa neiskusnim Rudešanima.

Ni njegovom obrambenom kolegi Tomislavu Barbariću ne manjka iskustva u prvoligaškom nogometu. Od Dinama i Lokomotive, Barbarić je preko Istre, Sturma, Splita, Sarajeva i Kortrijka ove godine stigao do Rudeša.

Rudešova 'desetka' Karlo Kamenar zabio je prvi gol u povijesti Rudeša u Prvoj HNL, a bilo je to protiv Osijeka u prvom kolu ove sezonu. uz to, Kamenar je autor i pobjedničkog gola za prvu pobjedu u povijesti Rudeša u HNL-a. Dakle, čovjek za povijesne golove.

Karlo Lulić možda je i natalentiraniji igrač Rudeša, veznjak, krilo, igrač poteza i nogometaš kojem bez obzira na samo 21 godinu u CV-u stoji da je promijenio već četiri kluba. Dijete je Osijeka, veznjak od kojeg su u slavonskom divu puno očekivali. Razvoj karijere zapeo je u Sampdoriji i Lulić je nakon raskinutog ugovora prihvatio poziv Rudeša u koji vidi kao priliku za oživljavanje karijere.

Juan Antonio Entrena Galvez (21) je jedan od tri španjolska igrača u Rudešu, ljevak je i primarna mu je pozicija na lijevom krilu, no jednako dobro može popuniti i mjesto na suprotnoj strani napada. Po dolasku u Rudeš nahvalio ga je i Ivan Kelava. Bivši Dinamov golman s Entrenom, herojom pobjede na Poljudu, trenirao je u Granadi. Španjolac je u to vrijeme bio član mlade momčadi Grenade, no često je trenirao s prvom ekipom gdje se i Kelava upoznao s njegovim kvalitetama naglasivši da je mladi Španjolac strašan igrač. Dokaz da ga i u Španjolskoj smatraju velikom nadom jest i podatak da su njegov prelazak iz Granade u Alaves pratili svi veći mediji. 

Drugi Španjolac Arturo Segado Munoz je zadnji vezni, prošle godine bio je kapetan Malage u juniorskoj Ligi prvaka što dovoljno govori o njegovim kvalitetima.

Imaju Rudešani i jednog Austrijanca. Riječ je o 22-godišnjem Markusu Paviću, ljevaku koji osim na poziciji lijevog beka može igrati i u veznom redu te braniču koji je odrastao u školi Autrije Beč, a u Rudeš je stigao ovo ljeto iz Admire Wacker. Po prezimenu i sami ste shvatili da Pavić korijene vuče s ovih prostora. Rođen je u Beču, a roditelji su mu iz okolice Tuzle.

Mario Budimir vratio se ovog ljeta iz nogometne mirovine u kojoj je bio godinu i pol i srušio svoj Hajduk. S 31 godinom Budimir je prvi napadač Rudeša sa šest golova i igrač koji jako dobro poznaje ne samo Hajduk već i stanje u hrvatskom nogometu. Dijete je Hajduka, a kroz karijeru je igrao u Mosoru, Solinu, Šibeniku, Ergotelisu, ciparskom APOEL-u, Panetolikosu, Paralimniju.

Antonio Cristian Glauder Garcia treći je Španjolac u Rudešu. Ili možda bolje reći prvi, jer upravio je Glauder prvi koji je stigao iz Alavesa na posudbu. Stoper Antonio Cristian počeo je karijeru u Cadizu, potom prošao nogometnu školu Villlarreala, a od 2015. bio je član Espanyola. Odmah nakon što ga je doveo, Alaves ga je proslijedio u Rudeš.

Vilibald Vuco nenogometnim navijačima svakako je najpoznatije ime. Da, Vilibald je sin slavnog Siniše Vuce. No, mladi veznjak na dobrom je putu da ga javnost uskoro više ne pamti samo kao Vucinog malog, već kao vrlo dobrog prvoligaškog veznjaka. I on je produkt Hajdukove omladinske škole, a nakon juniorskog i seniorskog staža u Hrvatskom dragovoljcu stigao je početkom 2016. u Rudeš s kojim je iz Druge HNL stigao do najvišeg ranga. A i tu se solidno snalazi. I da, naravno da ima talent za glazbu, Vilibald, naime, svira bubnjeve.

- Moj sin nije k'o ja, on je više za timski sport. Ja ne bih mogao biti timski igrač, ja bi volio neki sport da sam sam. Ja sam toliko sebičan da bi ja skakao s motkom. Sergej Bubka, Vlašić. Mene bi Joško Vlašić trenirao ili Ante Kostelić - rekao je u jednom intervjuu osebujni Siniša Vuco.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
VIDEO Modrić slavio kao dijete. Pogledajte kako je oduševio sve
VESELI MAESTRO

VIDEO Modrić slavio kao dijete. Pogledajte kako je oduševio sve

Luka Modrić ušao je u igru u 68. minuti kada je Real primio gol koji bi ga izbacio iz Lige prvaka. Imao je ključnu intervenciju pred golom Reala, a nakon utakmice je slavio pobjedu sa suigračima