Sport

Komentari 7

To je čekao cijelo ljeto: Biliću stiglo toliko željeno pojačanje

To je čekao cijelo ljeto: Biliću stiglo toliko željeno pojačanje

WBA je morao zavući u blagajnu sve do 14,85 milijuna funti, odnosno oko pola milijuna manje nego i dalje rekordnih 15,30 za Salomona Rondona koji je 2015. stigao iz Zenita

Iako je prijelazni rok za većinu nogometne Europe formalno gotov, u Engleskoj klubovi još mogu trgovati između sebe. Sve do petka i 17 sati po otočkom vremenu.

POGLEDAJTE VIDEO: WBA slavi ulazak u Premier ligu

A u tom foto-finišu osmijeh je razvukao Slaven Bilić jer je dobio toliko željeno pojačanje. Štoviše, drugo najskuplje u povijesti West Bromwich Albiona.

Biliću je u ruke došao Karlan Grant (23), kojeg je imao na oku prošle sezone u drugoligaškoj konkurenciji. Grant je za Huddersfield u 43 utakmice zabio 19 golova i bio je treći strijelac Championshipa. Drugim riječima, spasio ih je od treće lige od koje su taj klub dijelila samo tri boda.

Pa je WBA morao zavući u blagajnu sve do 14,85 milijuna funti, odnosno oko pola milijuna manje nego i dalje rekordnih 15,30 za Salomona Rondona koji je 2015. stigao iz Zenita.

Ovog ljeta Bilić se već zahvalio svom gazdi na Gradyju Diangani i Matheusu Pereiri za koje je potrošio 20 milijuna funti, a došli su još i Branislav Ivanović, Callum Robinson, Filip Krovinović, Conor Gallagher, Cédric Kipré te David Button, no tek je sada Bilić posve zadovoljan jer dobio je pravog napadača, koji se po potrebi može izvlačiti i na krilo i koji je upravo u Huddersfieldu, prije nego je taj klub ispao u Championship, već osjetio prvoligaške travnjake.

- Pratili smo Karlana već dugo i bio je naša meta i prije nego se otvorio prijelazni rok. Pokazao je da je spreman za izazove Premier lige - poručio je WBA-ov sportski direktor Luke Dowling.

Dobra stvar i za Bilića i za novog igrača jest što WBA igra tek u ponedjeljak (Burnley) i Grant može će imati još koji dan više da zaoštri konkurenciju odmah, a toga Bilićevima nakon jednog boda u četiri kola itekako treba.