Obavijesti

Sport

Komentari 22

Červar: Štrleku se ne trebam dodvoravati, on nije htio doći

Červar: Štrleku se ne trebam dodvoravati, on nije htio doći
2

Šipić je ozlijedio skočni zglob, ljut sam jer je morao paziti. Brine me i ozljeda Muse. Vekić? I mene su kritizirali, pa što sad?! On je košarkaš, nikad neću prestati vjerovati u djecu, rekao je

VIDEO

Počela je akcija Euro. Lino Červar došao je nasmiješen, što je uvijek dobar znak. Pa kamo sreće da takav i ostane do 9. siječnja i otvaranja protiv Crne Gore u Grazu.

Pokretanje videa...

05:15

Lini su se za prvi dio u Zagrebu (17. -23. prosinca) odazvala 16-rica, kasnije će doći "francuzi" (Šego, Šebetić, Šunjić), "slovenci" (Šarac, Matanović), načeti Horvat, Cindrić i Karačić, a najkasnije "Nijemci" (Duvnjak, Musa, Martinović, Marić, Mamić, Brozović). Da je idealno, nije, nikad nije bilo i bit će umjetnost od nove godine, kada svi budu na okupu u Poreču, sve uskladiti po željama u tjedan dana.

- Svake smo godine primorani odraditi pripreme u tri dijela zbog naših igrača u Europi. S ovog prvog dijela imamo već 6 sigurnih, ali ovo je važno za mlade igrače da ih uključimo i da se oni nametnu. Odradit ćemo 12 treninga, u drugom dijelu u Poreču od 26. do 30. osam. Potom ćemo imati i dvije utakmice s Katarom i BiH i 7. se vraćamo u Zagreb i putujemo u Graz - obavijestio je Lino u uvodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Červar otvoreno o nepozivanju Štrleka, počinju pripreme za rukometni Euro 2020. Reporteri: Eva Grgić i Davor Kovačević

Objavljuje 24sata Sport u Utorak, 17. prosinca 2019.

Najvažnije, bez Manuela Štrleka prvi put od 2010. godine. 

- Ja sam njega uveo u reprezentaciju 2008. uoči SP-a, on je na turniru u Austriji bio ozlijeđen. Imao sam s njime nekoliko razgovora, jako mi je žao što ga nema, cijenim njegove kvalitete, ne trebam se ja njemu dodvoravati. Odličan je realizator, kontraš i to nam može biti deficit. Iskreno smo razgovarali, ali ovo je bila njegova odluka i time bih završio. Vratit će se on, ali nema više potrebe diskutirati - rekao je izbornik na temu Štrlek pa otkrio novi problem.

- Šipić je jučer ozlijedio skočni zglob i neće moći trenirati nekoliko dana pa sam pozvao Gianfranca Pribetića iz Nexea. Ljut sam na Šipića jer morao je paziti ako zna da su danas pripreme i ovo mu se ne smije dogoditi. Međutim, brine me i i Musina ozljeda jer on nam je važan u toj obrani, kako 6-0, tako i 5-1 koja je hrvatski proizvod, kao i 3-2-1. Vidim da su nas sada počeli slijediti i Nijemci.

Nekoliko riječi o protivnicima u skupini.

- Nije da se plašimo, ali ne bismo bili mudri ako mislimo da će biti lako. Crna Gora je ponosan narod, vratila je Melića, ima sjajna krila, vanjsku liniju, pivota... Da ne govorim o Bjelorusiji, ima nekoliko istaknutih igrača u Ligi prvaka. Srbija se počela homogenizirati, vidim sada i entuzijazam kod njih. Uvijek su se svađali, teško djelovali kao tim - govori Lino pa podsjeća.

- Deset godina nismo igrali finale velikog natjecanja. I kad smo imali još zvijezde u ekipi kao Balića, Lackovića, Vorija... Imali smo tri bronce i meni sada ne bi trebala dodatna motivacija. Imamo kontiunuitet, kakav nema nitko drugi, nikad nismo bili u donjem domu i to je kompliment svima nama i želio bih da ta bajka ide dalje.

Josip Vekić na izlaznim je vratima PPD-a, ali i u Linim planovima.

- I mene su kritizirali, ali što sad. Nikad neću prestati vjerovati u djecu. On ima 210 cm, to je košarkaš. Nisu mi pljeskali ni kada sam uzeo Kopljara, Gojuna isto.. S visokim ljudima treba više strpljenja.

To je bilo najvažnije od Line u 45 minuta druženja s novinarima.  Bio je pričljiv po običaju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović