Sport

Komentari 24

Todt: Schumacher je preživio zahvaljujući supruzi Corinni

Todt: Schumacher je preživio zahvaljujući supruzi Corinni

Zahvaljujući njegovim doktorima i suradnji Corinne koja je željela da preživi, Michael je preživio, ali uz posljedice. Sada se bori, ali nadamo se da će polako i sigurno napredovati, rekao je predsjednik FIA-e

Predsjednik Svjetske automobilističke federacije (FIA) Jean Todt (75) osvrnuo se na zdravstveno stanje Michaela Schumachera (52) istaknuvši suprugu Corinnu kao osobu koja je odigrala važnu ulogu u njegovom oporavku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Michael Schumacher

Sedmerostruki svjetski prvak doživio je nesreću tijekom skijanja u francuskim Alpama 2013. godine gdje je bio zajedno s 14-godišnjim sinom koji je danas vozač F1, a od tada je njegovo zdravlje zagonetka. Schumacher, inače iskusan skijaš, odlutao je sa staze, pao i udario glavom u stijenu. Dva puta su ga operirali i stavili u induciranu komu, a od tada ga javnost nije vidjela. 

Todt i bivši vozač Formule 1 postali su bliski prijatelji nakon što je Schumacher napustio Ferrari 2006. godine. Predsjednik FIA-e jedan je od onih koji su njegovoj obitelji i njemu najbliži. 

FILE PHOTO: Michael Schumacher - Ferrari celebrates winnning the race

- Proveo sam puno vremena s Corinnom od kad je Michael doživio ozbiljnu nesreću 29. prosinca 2013. godine. Ona je sjajna žena i glava obitelji. Nije ovo očekivala. Sve se dogodilo iznenada. Nije imala izbora, ali dobro se nosi s time. Vjerujem joj, ali i ona meni - rekao je Todt pa nastavio:

- Zahvaljujući njegovim doktorima i suradnji Corinne koja je željela da preživi, Michael je preživio, ali uz posljedice. Sada se bori s tim posljedicama, ali nadamo se da će polako i sigurno napredovati. 

Mick Schumacher odlučio je slijediti put svog oca te je ove sezone debitirao u elitnom rangu Formule 1 vozeći Haasov bolid. 
Predsjednik FIA-e također je jako blizak i s Michaelovim i Corinninim sinom. 

- Mick je jedan od onih koji će u mom srcu uvijek imati posebno mjesto, ali i u srcu moje supruge Michelle - zaključio je Jean Todt. 

Najčitaniji članci