Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tomas: Četiri od četiri, u naletu smo i tako moramo nastaviti

Tomas: Četiri od četiri, u naletu smo i tako moramo nastaviti

U dvije utakmice pokazali smo tko je bolji, idealno otvorili utakmicu i dominirali većim dijelom utakmice. Hvala navijačima koji su nas došli podržati u ogromnom broju, rekao je trener Osijeka

VIDEO

Osijek je pobijedio ZTE i u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige, u Mađarskoj su "bijelo-plavi" pobjedu 1-0 iz prve utakmice potvrdili slaveći 2-1 uz autogol Bencea Gergenyija već u devetoj minuti. Džoker s klupe Josip Špoljarić zabio je bivšem klubu drugi gol, a Eduvie Ikoba samo nakratko vratio nadu domaćinu.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

- Zaslužili smo prolazak dalje, pokazali smo u dvije utakmice tko je bolji protivnik. Idealno smo otvorili utakmicu, što je djelovalo na nas psihološki i dominirali smo u većem dijelu utakmice. U dobrom smo naletu, četiri su pobjede iza nas i moramo nastaviti kontinuitet. Zahvalio bih navijačima koji su došli podržati nas u ogromnom broju - rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas.

"Bijelo-plavi" za vikend nemaju obveze u HNL-u jer su odgodili domaći derbi protiv Hajduka pa se u miru mogu posvetiti idućem europskom protivniku, Adana Demirsporu koji trenira proslavljeni Nizozemac Patrick Kluivert, a u čijem su kadru brat rukometaša Igora Goran Karačić, kao i Portugalac Nani. 

Adana je u drugom pretkolu izbacila favorizirani Cluj 2-1 s igračem manje od 66. minute, stoper Gravillon tako će propustiti prvu utakmicu s Osijekom.

Osvajač mađarskog kupa ispao je na prvoj prepreci, a dojam je da je imao podosta šansi, pogotovo u uzvratu, no Marko Malenica bio je sjajno raspoložen na golu Osječana.

- Ponosan sam na svoju momčad, puno smo toga uložili u utakmicu, u nekim dijelovima anulirali prednost u kvaliteti Osijeka, ali u zoni napada nažalost nismo bili efikasni. Cijela momčad uložila je veliku energiju, ali teško je igrati kad odmah na početku utakmice primiš gol i nađeš se u situaciji u kojoj moraš loviti zaostatak. Prošla je bolja momčad, a Osijeku želim puno sreće u nastavku kvalifikacija - kazao je Gabor Boer, trener ZTE-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli