Sport

Komentari 4

Tomić: Imali smo milijun šansi, bilo bi tužno da nismo pobijedili

Tomić: Imali smo milijun šansi, bilo bi tužno da nismo pobijedili

Obično te u nogometu lopta kazni za tolike propuštene šanse, promašene zicere. Ali dečki su zadržali koncentraciju i ozbiljnost, uz pomoć sjajne publike odigrali do kraja ne gubeći fokus, rekao je trener Rijeke

Rijeka je u uzbudljivoj utakmici s 2-0 pobijedila Istru i još jednom uzela Derbi della Učka. Istra nikad u povijesti HNL-a nije slavila na gostovanju kod Rijeke, a danas se tradicija, u 25. gostujućoj utakmici kod 'bijelih', nastavila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Momčad Gorana Tomića igrala je kao navijena, precizno, brzo i do samog finiša utakmice - prilično neefikasno! Što su sve Riječani danas promašili je nevjerojatno, no sreća se ipak osmjehnula naposljetku.

- S obzirom na golemi broj stopostotnih prigoda koje smo stvorili mislim da smo zaista istinski zaslužili ovu pobjedu. Velike čestitke mojim igračima. Odigrali su jednu taktički baš izvanrednu utakmicu. Opet smo uoči same utakmice ostali bez tri igrača, ali dečki su u jako kratkom vremenu uspjeli pohvatati sve nove taktičke zamisli. Sve čestitke i mom stožeru. Vrhunski su skautirali Istru tako da smo protivnike apsolutno neutralizirali, a sami stvorili 'milijun' prilika. Bilo bi jako tužno da nismo pobijedili - rekao je Tomić nakon utakmice pa dodao:

- Obično te u nogometu lopta kazni za tolike propuštene šanse, promašene zicere. Ali dečki su zadržali koncentraciju i ozbiljnost, uz pomoć sjajne publike odigrali do kraja odgovorno ne gubeći fokus. Mislim da smo utakmicu trebali dobiti s većom razlikom.

Rijeka je djelovala poletno, kao momčad koja ima glavu i rep. Redale su se akcije i prilike prije nego je Josip Drmić postigao dva gola.

- Je, ovo je bila naša najbolja utakmica od početka sezone. Dobili smo čvrstinu koja nam je nedostajala, sami smo kreirali jako puno prigoda, protivniku nismo dozvolili niti jednu... Taktički izvanrednu pripremljena i odrađena utakmica - zaključio je Tomić.

S druge strane, malo, ali ipak nekoliko razloga za zadovoljstvo imao je trener Istre Gonzalo Garcia.

- U prvom poluvremenu nismo bili dobri. Jednostavno to nismo bili mi i s prvih 45 minuta nikako ne mogu biti zadovoljan. Nismo dobro stajali na terenu, nismo imali dovoljno pozitivne agresije za suprotstaviti se protivniku kao što je Rijeka. Nismo bili borbeni koliko smo trebali biti i možemo biti sretni da je prvo poluvrijeme završilo 0-0 - rekao je urugvajski trener pa dodao:

- Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje. Bili smo bolji u presingu, više trčali, bolje držali raspored. Pokazali smo više želje za nadmetanjem, ali kad su se baterije ispraznile... Onda su došli kiksevi koji su urodili golovima Rijeke. Ali ako ćemo iskreno: već smo na poluvremenu mogli gubiti 2-3 razlike.