Obavijesti

Sport

Komentari 63

Tomić rezerviran prije utakmice sezone: Je li mi to zadnji susret na klupi Rijeke? Sljedeće pitanje

Tomić rezerviran prije utakmice sezone: Je li mi to zadnji susret na klupi Rijeke? Sljedeće pitanje
5

Mi smo se fokusirali samo na ono što se događa na terenu, na ostalo ne možemo utjecati. Znam da je veliki rivalitet, ali apeliram da sve protekne kako treba, ovo je samo sport, rekao je trener Rijeke prije finala Kupa

VIDEO

Na posljednjoj press konferenciji uoči finala kupa trener Rijeke Goran Tomić bio je poslovično suzdržan. Bez velikih riječi, bez velikih najava, maksimalan respekt prema suparniku ali i nastup kojim ostavlja dojam da vjeruje u svoju momčad i da je na Poljud stigao sa željom da sezonu zaokruži osvajanjem trofeja.

Pokretanje videa...

Riječko slavlje na Maksimiru VIDEO

 

- Kadetima Rijeke čestitam na osvajanju kupa. Sutra nas čeka praznik hrvatskog nogometa, velika utakmica za oba kluba, nadam se da će proći sve u najboljem redu i da će slaviti onaj tko bude bolji.

Je li vam ovo zadnja utakmica na klupi Rijeke?

- Može sljedeće pitanje.

Hoćete li postaviti momčad u istu formaciju kao na zadnjoj utakmici na Rujevici?

Armada večeras isplovljava za Split, policija na novim mukama
Armada večeras isplovljava za Split, policija na novim mukama

- Više na način kad smo pobijedili na Poljudu. Imali smo ove sezone četiri utakmice, pa iako je vama ova zadnja očito draža, podsjećam da smo mi jedina momčad koja je u ovoj sezoni dva puta pobijedila Hajduk na Poljudu.

Hoće li biti iznenađenja?

- Nema iznenađenja, oni znaju naše slabosti i prednosti, mi njihove a odučit će detalji. Trebat će i malo sportske sreće, jer i Hajduk je pobjeđivao nas, i mi njih. Čeka nas uzbudljiva utakmica, mi smo pokazali da smo momčad koja igra za gol više, tako očekujemo i ovu utakmicu sa željom da dignemo trofej.

Kako zaustaviti Marka Livaju?

- Čestitke njemu na sjajnoj sezoni, ali Hajduk je momčad sa dobrim trenerom, jako puno su uložili u momčad za ovu sezonu i mi moramo igrati momčadski, a ne razmišljati o pojedincima. Nadamo se najboljem raspletu za nas.

Dosta ste mijenjali taktiku i vi i Hajduk kroz sezonu, spremate li i sutra nešto posebno?

- Vidjet ćete sutra. Generalno ne može biti prevelikih iznenađenja. Isprobali smo sve, neke su utakmice bile uspješnije, neke ne...Vidjet ćemo sutra.

Jesu li svi igrači spremni?

- Kraj je sezone, igrači osjećaju posljedice napornog ritma utakmica, ali generalno za finale su i onako svi spremni, i ako netko i ima probleme, sutra će biti pravi i igrati s jednom nogom ako treba.

Po kladionicama je Hajduk favorit, a u zadnjih pet susreta vi ste slavili četiri puta na Poljudu. Je li vam paše ta uloga?

- Cijelu sezonu Rijeka je stavljana u drugi plan, vjerojatno tako svi gledaju i na ovu utakmicu. Ja sam mišljenja da je finale uvijek 50-50, Hajduk igra na svom stadionu, bit će pune tribine što nosi pritisak, a mi smo pokazali da znamo igrati u takvoj situaciji.

Praznovjerje? Rijeka će kao domaćin na Poljudu zaigrati u rezervnoj garnituri dresova
Praznovjerje? Rijeka će kao domaćin na Poljudu zaigrati u rezervnoj garnituri dresova

Jeste li nastojali odmaknuti fokus igrača s onoga što se događalo nakon utakmice u Maksimiru, na navijačke nerede?

- Mi smo se fokusirali samo na ono što se događa na terenu, na ostalo ne možemo utjecati. Znam da je veliki rivalitet, ali apeliram da sve protekne kako treba, ovo je ipak samo sport.

Je li vam ovo utakmica karijere?

- Moglo bi se reći da je. Nije mi prvo finale, ali ovo je najveća ili jedna od najvećih i volio bih da se okonča na najbolji mogući način.

Zašto Rijeka na Poljudu igra dobro?

- Vjerojatno zbog pretiska domaćeg terena, možda i zbog taktike, ima puno razloga... Detalji znaju odlučiti utakmicu, neki prekid, pojedinac..

Hoće li od prve minute zaigrati Drmić?

Hajduk je u utakmici 7. kola HNL-a na Poljudu izgubio od Rijeke 2:1

- Nije igrao dvije utakmice, ali igrao je prijateljsku i u odličnom je stanju, očekujem ga sutra od prve minute i da utakmicu odigra kako treba.

Je li na vama ostavio trag visoki poraz od Hajduka na Rujevici?

 - Možda i je onaj tjedan, ali prošlo je puno vremena, igrali smo neke utakmice nakon toga, dovršili prvenstvo, i vjerujem da ona neće imati utjecaja.

Nakon toga na pitanja je odgovarao kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić.

- Čeka nas teška utakmica ali nemamo se čega bojati, znamo naše kvalitete kao i Hajdukove, nema među nama nepoznanica.

Kako zaustaviti Livaju?

 

- Nismo se previše obazirali na jednog igrača, Hajduk ima jako puno kvalitetnih pojedinaca, kao što je i Marko. Mi imao ideje kako ga zaustaviti, ali mi smo momčad koja igra kolektivno, i vjerujem da ćemo svih kolektivno zaustaviti i vjerujem da neće biti problema.

Kako komentirate da većina u ulogu favorita gura Hajduk?

- Je, Hajduk je favorit, ali mi smo pokazali da se možemo nositi sa svima. Meni je draže da su oni favoriti, jer ako si favorit, možeš podbaciti a ako si autsajder, možeš samo iznenaditi. Ja se samo nadam da će se odlučivati na terenu, da neće biti ni sudačkih repova, i da će na koncu pobijediti bolja momčad.

Priča se da idete u Eintracht?

- Razmišljam samo kako pobijediti sutra i podići pehar.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu