Obavijesti

Sport

Komentari 15

Tomić uoči Varaždina: U HNL ludilu Rijeka ima sve u rukama

Tomić uoči Varaždina: U HNL ludilu Rijeka ima sve u rukama

O da, nikad zanimljivija HNL. Realno, i imamo i imat ćemo maksimalno uzbudljivu završnicu jer će se sve rješavati u posljednjem kolu. Mi smo na dobrom putu, kazao je trener Rijeke Goran Tomić...

VIDEO

Lov na Europu, dva kola do kraja, najprije - nedjelja u Varaždinu. Pobjeda je imperativ...

- Je, apsolutno. Još jedna u nizu jako bitnih utakmica. A sjajno je što imamo sve u svojim rukama jer mi sami odlučujemo o vlastitoj sudbini - priča trener Rijeke Goran Tomić.

Pokretanje videa...

Brylian Aldama 00:46

- Od igrača očekujem da ponove izdanje u kakvom su se pokazali protiv Slavena Belupa, da odigraju kako su odigrali u Koprivnici gdje su pokazali da su svjesni zadatka koji je ispred nas i da odigraju 100% borbeno, 'muški'... Želimo tri boda, a za to nam trebaju zajedništvo, borbenost i pozitivna energija koju smo pokazali kod Belupa.

Split: Hajduk i Rijeka sastali se u 32. kolu Prve HNL

Varaždin je namučio Hajduk, remizirao s Dinamom, u velikoj je borbi za opstanak.

- Oni su momčad koji u zadnjih osam kola ima puno neriješenih rezultata i samo dva poraza. Namučili su sve favorite s kojima su igrali. U napadu imaju i kvalitetu i brzinu, vezni red im je kvalitetan... Dakle, jako dobra momčad kojoj su bodovi, kao i nama, strahovito bitni. Postavit ćemo se kao momčad koji želi pobijediti. U Varaždin idemo sa samo jednim ciljem: vratiti se sa sva tri boda.

HNL vrije što se tiče borbe za plasman u Europu i opstanak...

- O da, nikad zanimljivija HNL. Realno, i imamo i imat ćemo maksimalno uzbudljivu završnicu jer će se sve rješavati u posljednjem kolu. Mi smo na dobrom putu, imamo svoju sudbinu u svojim rukama i ja ne sumnjam kako ćemo sve naše prednosti iskoristiti na najbolji mogući način - rekao je Tomić kojeg ovog ljeta čekaju velike promjene u igračkom kadru s kojim će u sljedeću sezonu, a u nedjelju u Varaždinu neće moći računati na ozlijeđenog napadača Sandra Kulenovića i stopera/lijevog bočnog Ivana Smolčića.

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Rijeka je osim godina zaredom izborila nastup u Europi, a od toga su četiri puta igrali u skupinama Europske lige (ove sezone sa Napolijem, Real Sociedadom i AZ Alkmaarom).

Bijeli u zadnjem HNL-kolu kod kuće na Rujevici imaju izravni obračun s konkurentom Goricom (u subotu od 18 sati), a pobjedom u Varaždinu mogli bi jako pomoći i Istri 1961 koja je u, već tradicionalnoj, grčevitoj borbi za opstanak.

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Tomić je u zadnjim utakmicama optirao za obranu s trojicom stopera (što je inače atipični taktički pristup kad je šibenski trener u pitanju) pa je lako moguće da će i Varaždincima suprotstaviti riječku 3-4-1-2 formaciju sa Andrijaševićem iza dvojice napadača koje će odabrati iz terceta Drmić-Murić-Menalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu