Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Tomislav Bušić: Ma nisam ja junak, reagirao sam najmirnije

Tomislav Bušić je srpskog golmana Vilsona Cakovića spasio od gnjeva albanskih igrača. Caković je navijaču koji je ušetao na teren oteo albansku zastavu

Ivo Čagalj
Foto: Ivo Čagalj
6 komentara

Tijekom utakmice Apolonija i Tirane, u trenutku kad su gostujući igrači trebali izvesti kazneni udarac, na teren je ušetao gledatelj s albanskom zastavom, na kojoj je pisalo 'Nema Albanije bez Kosova i Čamerije'. Stao je pred igrača, raširio zastavu, a onda mu je golman domaće momčadi Vilson Caković prišao s leđa i uzeo je. Došlo je do gužve, u kojoj je najbolje reagirao naš Tomislav Bušić, stao je između protivničkog golmana i ostalih igrača i zaštitio ga. Caković je brzo zamijenjen i sve se primirilo, no za njega nema više budućnosti u albanskom nogometu. 

- Žao mi je momka, ostao je bez kluba, ali nije smio tako reagirati. Nije na nama igračima da se obračunavamo s navijačima na terenu. Trebao je ostati hladan, pričekati da policija riješi problem i mirno nastaviti utakmicu - rekao je Bušić, koji je prema pisanju medija spasio Cakovića od 'linča'.

- Ma nema govora o tome. Stao sam između njega i igrača, rekao sam im da nema smisla da se prepiru i tuku na terenu, jer će svi biti kažnjeni. Situacija se brzo primirila, kasnije su ga izvrijeđali navijači njegovog kluba, ali nije se ništa posebno dogodilo.

Iako su odnosi između Srba i Albanaca već dugo zategnuti, brojni srpski nogometaši normalno igraju u albanskoj ligi. 

- Caković je u Albaniji igrao dvije i pol godine. U dosta klubova igraju srpski igrači. Osim njega u Apoloniji su još dva Srbina, mislim da ih sveukupno u albanskoj ligi ima puno više nego nas Hrvata. Do sada nikad nije bilo problema, tako da me ovo malo iznenadilo - zaključio je Bušić.

Naši partneri pišu
Message