Obavijesti

Sport

Komentari 71

Gafovi u 2016. godini: Smiješni potezi zbog kojih se oni srame

Gafovi u 2016. godini: Smiješni potezi zbog kojih se oni srame
1

U doba široke uporabe interneta i društvenih mreža javnosti gotovo da i ne mogu pobjeći gafovi sportaša, klubova, medija i drugih. I ove godine dobro smo se mogli nasmijati na brojne takve zanimljive objave i istupe

VIDEO

Mićo unaprijed potopio "barakude"

 - Poštovani gledatelji, spomenuo sam na početku koliko medalja imaju ovi momci. Oni će dati sve od sebe, prema tome nemojte biti ljuti kad izgube - rekao je danas bivši sportski novinar HRT-a Mićo Dušanović u odjavi razgovora s našim vaterpolistima uoči četvrtfinalne utakmice protiv Mađarske na EP-u u Beogradu.

- Ne možete tako... Kad izgube? - usprotivio se kapetan Josip Pavić.

- Ako izgube - ispravio se Mićo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- E tako već može - dodao je Pavić.

Iako je razgovor završio u šaljivom tonu, iskusni Mićo bio je u pravu. "Barakude" su izgubile 8-5 od kasnijeg osvajača bronce.

Uzalud treninzi, ne smiješ igrati

Nakon što je zbog pozitivnog dopinškog testa dobio četverogodišnju suspenziju iz nogometa, član Dinama Arijan Ademi ponadao se da bi mogao igrati za amatere iz Kustošije u četvrtom rangu hrvatskom nogometa. No nekoliko dana potom stigao je hladan tuš za makedonskog reprezentativca.

- Ademi se ne smije baviti nogometom i to stoji u Uefinoj odluci. Zatražili smo dodatno pojašnjenje - rekao je za Večernji Dinamov direktor Tomislav Svetina.

- Čuo sam nešto o tome. Nije mi jasno kako bi nam Dinamo poslao igrača ako ne smije igrati - kazao je predsjednik Kustošije Vlado Babić.

Zbog "simpatičnog penala" ostao bez posla

Dinamo je u veljači pobijedio Zagreb u Kranjčevićevoj 2-1 zahvaljujući golu Armina Hodžića iz penala koji je izborio Damir Šovšić. Sudačka odluka razljutila je administratora profila Rijeke na Twitteru koji je napisao:

"Simpatičan penal. #samokažemo #napadnaprvenstvo!"

Nekoliko sati poslije objava je izbrisana, a njen autor Joško Jurković brzopotezno je, prema pisanju Večernjeg, dobio otkaz.

Osnovna matematika stajala ih glave

Pripremao se doček Dinamovih juniora koji su pobijedili Anderlecht 2-0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka, a na kraju su igrači izašli pognutih glava i otišli prema autobusu.

Razlog tome nastup je Matije Fintića koji je ušao u igru posljednjih sedam minuta, kada je utakmica već bila riješena, iako nije imao pravo nastupa. Nogometaš Dinama skupio je tri žuta kartona tijekom faze po skupinama i morao je pauzirati utakmicu u Belgiji. No netko iz Dinama oglušio se na taj propust.

Uefa nije mogla prijeći preko tog gafa. Registrirala je utakmicu pobjedom Belgijaca 3-0 i tako je veliki san o gostovanju Barcelone na Maksimiru, pa makar i njene juniorske momčadi, pao u vodu.

Kao da to nije bila dovoljna pouka za sve sportske kolektive, samo nekoliko tjedana potom za hrvatsku je U-21 reprezentaciju u pobjedi u kvalifikacijama za EP protiv Estonije 2-1 nastupio Ivan Fiolić iako nije bio u zapisniku. Ipak, ovaj put Uefa se smilovala jer se radilo o tehničkom propustu pa je savez kažnjen sa simboličnih 5000 eura.

Suigrača ostavili 'u gostima'

Ostajemo u HNL-u, a u igri je ponovno Dinamo. Nakon poraza "modrih" u derbiju protiv Hajduka na Poljudu u ožujku (1-0), Ante Ćorić morao je na redovitu dopinšku kontrolu pa je klupski autobus otputovao bez njega za Zagreb. Umjesto sa suigračima, Ante je kući otputovao automobilom te u Zagreb stigao živ i zdrav.

Samo nekoliko dana potom isti se gaf dogodio i NBA-momčadi Atlanta Hawksima koji su ostavili Jeffa Teaguea u Detroitu nakon pobjede nad Pistonsima - u koju je ovaj ugradio double-double. Neočekivano slobodno vrijeme košarkaš je iskoristio za posjet sestri i time se pohvalio na Instagramu.

Hrvatska ili Srbija, ista stvar

Nebrojeno puta svjetski su mediji zamijenili Hrvatsku i Srbiju. Ono što je nama jasno kao dan njima je očito svejedno pa su i ove godine naša reprezentacija, klub, trener i igrač "nastupali" pod zastavom istočnih nam susjeda.

Pivovara Stuttgarte Hofbräu u sklopu promotivnog letka za Euro tiskala je promotivne plakate s popisom utakmica na kojemu je Hrvatska predstavljena čudnom varijantom trobojnice crven-bijeli-plavi sa srpskim grbom.

Poveznice s bivšom državom dohvatile su i Dinamo kojega je španjolski sportski kanal beIN Sports uoči utakmice protiv Seville u Ligi prvaka predstavio grbom na kojemu je petokraka zvijezda. Nota bene Španjolci, toga detalja nema na grbu "modrih" već 25 godina.

Ako vam to nije bilo dosta, Slaven Bilić u britanskom tabloidu "The Sun" predstavljen je kao "Srbin koji od svojih igrača traži borbenost na travnjaku", a Luka Modrić u španjolskom sportskom dnevniku As imao je zastavu Srbije kraj svoga imena u rezultatima glasovanja za Zlatnu loptu France Footballa.

Bok, evo mene u tvojoj stazi

Polufinale je Olimpijskih igara utrke na 200 metara za atletičarke. Koncentracija je na najvišem nivou. A onda jedna od najpoznatijih sprinterica radi gaf kakav ne rade vjerojatno ni upola mlađi natjecatelji od nje.

Veronica Campbell-Brown (34) gotovo pola utrke otrčala je u tuđoj stazi. Iako je nisu diskvalificirali, njeno vrijeme od 22,97 sekundi nije bilo dovoljno za plasman u finale.

- Zbilja ne znam što se dogodilo. Čudno mi je, ali zaista ne znam što se dogodilo. Tako je kako je. Takav je život. Imala sam uspona i padova, a sad se okrećem idućim izazovima - rekla je Jamajčanka.

Federer na porodiljnom

Neće biti isto bez Rogera, rekao je Rafa Nadal uoči US Opena. No dobro, Roger nije htio riskirati, liječnici su protiv igranja u trudnoći.

Upravo je to televizijski kanal Tennis Channel objavio kao razlog Federerova izostanka na ovogodišnjem US Openu i jednom od Švicarčevih najdražih turnira.

"Pregnancy" (trudnoća), pisalo je uz ime Rogera Federera. Čudni gaf nasmijao je teniske zaljubljenike. Roger Federer nije trudan, a pravi razlog što ga nema na US Openu je oporavak od operacije koljena. Roger je posljednji meč odigrao u polufinalu Wimbledona gdje je izgubio od Raonića.

You had one job...

Nema veze, moju ploču ne morate ni mijenjati, ionako ćete je mijenjati nakon OI u Tokiju jer planiram osvojiti još jednu medalju, našalio se srebrni olimpijski jedriličar Tonči Stipanović, na čijoj je počasnoj ploči postavljenoj na splitskoj zapadnoj obali, umjesto Tonči, napisano Tonći.

Na onoj Blanke Vlašić napisano da je osvojila srebro, umjesto bronce. Tko radi, taj i griješi, a tko radi na brzinu, griješi još i više. Umjesto uobičajenog roka od 80 dana, renomirana zagrebačka ljevaonica 'Ujević' morala je četiri počasne ploče za splitske olimpijce osvajače medalja iz Rio de Janeira izraditi u tri tjedna kako bi bile postavljene baš na Dan splitskoga sporta. I dogodile su se dvije pogreške...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova