Obavijesti

Sport

Komentari 17

Toplak kao Kennedy, a Dalić uvjerava: Bolji smo od tri rivala

Toplak kao Kennedy, a Dalić uvjerava: Bolji smo od tri rivala
2

Kennedy je rekao: Mi ćemo prvi stići na Mjesec ne zato jer je lako nego jer je teško. Tako i ja velim ostavit ću Varaždin u 1. HNL ne zato jer je lako nego zato jer je teško

VIDEO

Varaždinskoj javnosti u ponedjeljak, 10. veljače, predstavljen je novi trener Nogometnog kluba Varaždin. Riječ je o Samiru Toplaku, varaždinskom treneru.

- Situacija je takva kakva je. Imamo problema na svima razinama pa tako i tako i na bodovnom saldu. Odluku je pala da se zahvalimo bivšem treneru Bonačiću. Samir je domaći čovjek, koji je poznaje situaciju i dokazao se kao prvoligaši trener – rekao je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina.

- Izbor je bio logičan jer trener Toplak analizirao je ne samo nas nego i ostale ekipe 1. HNL. Uvjereni smo da smo bolji od Intera, Istre i Slaven Belupa te da ćemo izboriti ostanak – rekao je Toni Dalić, direktor Kluba.

Uprava i Toplak tako su brzo dogovorili suradnju.

- Nakon prospavane noći, odlučio sam da se vrijedi vratiti. Pomak se može napraviti inače se toga uopće ne bih prihvatio. Ono što moram postići je da igrači meni vjeruju, a onda sebi. Moramo se podići na psihološkom planu i s nekoliko pomaka na taktičkom planu, vjerujem da možemo izboriti ostanak. Moram dodati da sada imam i publiku – priča Toplak koji je bivšeg prvoligaša iz Varaždina vodio u sezoni 2011./2012. dok je sad sjeo na klupu kluba osnovanog 2012. koji se uzdigao do prve lige.

Stožeru je priključen Branko Lađević, višegodišnji Toplakov pomoćnik.

- Ekipi treba vratiti momčadski duh. Također, igrači su spustili glave i moramo ih podignuti psihološki. Moramo od njih u kratkom vremenu napraviti momčad, odnosno izbaciti egoizam. Tko nije spreman staviti se u službu momčadi i biti 22. na tribini bolje da sad kaže sada nego da poremeti egoizam– dodao je Toplak koji vjeruje u ostanak u najelitnijem društvu s Varaždincima.

- Kennedy je rekao: Mi ćemo prvi stići na Mjesec ne zato jer je lako nego jer je teško. Tako i ja velim ostavit ću Varaždin u 1. HNL ne zato jer je lako nego zato jer je teško – odlučan je Toplak koji je 15 kola prije kraja preuzeo najnefikasniju momčad 1. HNL.

Toplak opet trener Varaždina! Doveo ih je do finala Kupa...
Toplak opet trener Varaždina! Doveo ih je do finala Kupa...

- Obrana dosta dobro djeluje i uz neke preinake u napadu bit ćemo efikasniji. Igrači moraju otpusti kočnice jer mjesta za pomak ima. Da nema ne bih se prihvatio tog posla – rekao je Toplak.

Naime, Varaždinu se se priključili Hajdukov Tonio Teklić i Kolumbijac Jorge Obregon.

- Teklić je fina lijeva noga, igrač koji može napraviti razliku. Igrač koji može biti realizator i nadam se da će probuditi neke koji su se uljuljali i misle da su sigurno – zaključio je Toplak koji će debitirati na klupi Varaždina protiv svojeg bivšeg kluba.

- Život piše romane. Tako vam je to u životu – dodao je za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija