Obavijesti

Sport

Komentari 11

Torcida slavi 69. rođendan i sjeća se preminulih članova...

Torcida slavi 69. rođendan i sjeća se preminulih članova...
5

Polaganju vijenaca prisustvovao je i Branimir Žuvela, sin pokojnog Vjenceslava Žuvele, jednog od osnivača navijačke skupine Torcida, kao i predstavnici kluba, brojni pripadnici Torcide, čelnici udruge Naš Hajduk...

VIDEO

Na današnji dan prije 69 godina osnovana je najstarija navijačka skupina u Europi – splitska Torcida. Tim su povodom predstavnici Torcide, HNK Hajduk i udruge Naš Hajduk jutros na sjevernoj tribini Poljuda upalili svijeće i položili vijence u spomen na sve poginule pripadnike Torcide u Domovinskom ratu.

Torcida


Tradicija je to koja se ponavlja svake godine od postavljanja spomen ploče na sjevernoj tribini Poljuda, a danas su u ime Hajduka vijenac uz spomen ploču položili predsjednik Uprave Marin Brbić, dopredsjednik Lukša Jakobušić, član Nadzornog odbora Nino Martinić i klupski kroničar Jurica Gizdić.
Polaganju vijenaca prisustvovao je i Branimir Žuvela, sin pokojnog Vjenceslava Žuvele, jednog od osnivača navijačke skupine Torcida, kao i brojni pripadnici Torcide, čelnici udruge Naš Hajduk...

Torcida


Torcida je osnovana 1950., uoči nogometne utakmice s Crvenom Zvezdom, a cijelu akciju pokrenuli su dalmatinski studenti iz Zagreba predvođeni Vjenceslavom Žuvelom. Bili su potaknuti svjedočenjem Bernarda Vukasa koji im je oduševljeno pričao o atmosferi na brazilskim stadionima koju su tijekom SP stvarali njihovi navijači po imenu Torcida.

Torcida


Splitski studenti koji su i do tada pratili i navijali za Hajduk željeli su napraviti do tada neviđenu atmosferu kako bi pomogli svojim ljubimcima da pobijede Crvenu Zvezdu i osvoje naslov prvaka. Tako je i bilo, navijači su u velikom broju doputovali vlakom iz Zagreba a Hajduk je nošen velikom podrškom krcatog Starog placa pobijedio Crvenu Zvezdu 2:1. Pobjedonosni gol postigao je legendarni igrač Hajduka Božo Broketa u 86. minuti, nakon čega su se igrači i navijači stopili u jedno veliko klupko veselja i radosti, a slavilo se po cijelom gradu. Hajduk je u toj sezoni osvojio prvenstvo bez ijednog poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani