Sport

Komentari 22

Torino je zagrizao za Vuškovića! Hajduk traži duplo veću ponudu

Torino je zagrizao za Vuškovića! Hajduk traži duplo veću ponudu

Mladi stoper Hajduka posljednjeg dana zimskoga prijelaznog roka našao se na meti talijanskih klubova Beneventa i Torina. S Poljuda su izvjesili cijenu od pet milijuna eura

Hajduk je odbio prvu ponudu Torina za hrvatskog U-21 reprezentativca Marija Vuškovića (19), riječ je bila o opciji plaćene posudbe uz otkup ugovora na ljeto, no Torino je i dalje u igri, a prijelazni rok završava u 20:00 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk na Braču

Do nedjelje navečer postojala je opcija transfera Vuškovića u Benevento ili Torino, no Hajduk nije bio zadovoljan ponudom i odlučio je do daljenjega zadržati mladog stopera. No danas je novi dan...

Situacija s pandemijom korona virusa utjecala je na sve transfere, čeka se da veći i bogatiji klubovi počnu kupovati, a onda će se novac prelijevati do manjih.

Tako vijesti iz Italije kažu da je Liverpool zainteresiran za kupnju stopera, a čuli smo da je u igri bio i naš Duje Ćaleta-Car. Osim njega, na meti Jürgena Kloppa su i stoperi Schalkea Ozan Kabak, Arsenalov Shkodran Mustafi i Torinov Brazilac Bremer

Ako se na koncu Klopp odluči za Bremera, to će Torinu otvoriti mogućnost da Hajduku ponudi otkup Vuškovića odmah, no pitanje je hoće li Hajduk privatiti i tu ponudu, navodno tešku 2,5 milijuna eura, uz određene bonuse i postotak od idućeg transfera. 

Nije tajna da je bijela blagajna prazna i da su, unatoč najavi predsjednika Lukše Jakobušića kako će pokušati zatvoriti budžet bez prodaje Vuškovića, razgovarali oko transfera u Italiju. Ta opcija i dalje je na stolu i pitanje je hoće li je Hajduk prihvatiti.

Torino je ove sezone u jako slaboj formi, bori se za ostanak i osvojio je 15 bodova u 20 utakmica, što mu je dovoljno za 17. mjesto, a Benevento ima 22 boda i trenutačno je 12. U Torinu je od prošlog ljeta, podsjetimo, bivši dinamovac Amer Gojak (23). Službeno na posudbi vrijednoj milijun eura uz obvezu otkupa ugovora vrijednog četiri i pol milijuna eura.