Obavijesti

Sport

Komentari 20

Torres Španjolskoj donio naslov europskog prvaka!

Torres Španjolskoj donio naslov europskog prvaka!
33

Golom Fernanda Torresa iz 33. minute utakmice Španjolci su pobijedili Njemačku 1-0 u finalu Eura i nakon duge 44 godine postali prvaci Europe

VIDEO

Nakon što je Enrique Iglesias otpjevao himnu Europskog prvenstva, sudac Roberto Rosetti je dao znak za početak utakmice i početak borbe za naslov prvaka Europe. Samo dvije i pol minute čekalo se na prvu šansu. Sergio Ramos je pogriješio, dao lošu loptu za Marchenu i prema golu se sjurio Miroslav Klose. No jedini Löwov napadač nije najbolje reagirao i otišao je s loptom u gol-aut.
Njemačka je bolje otvorila utakmicu, pritisak na zadnju španjolsku liniju davao je rezultata i Španjolci su teško dolazili do daha. No u 14. minuti su itekako došli do daha. Iniesta je ušao u šesnaesterac, poslao loptu u sredinu, a ona se od Metzeldera odbila u okvir njemačkog gola. Jens Lehmann je fantastičnom reakcijom spasio od autogola.
Još bliže vodstvu Španjolska je došla u 22. minuti. Nabacio je Sergio Ramos s desne strane, a visoko je skočio Fernando Torres i glavom pogodio - stativu. Da je išlo u gol, Lehmann ne bi imao šanse... A šanse nije imao u 33. minuti! Fabregas je fantastično proigrao Torresa, ovaj još bolje pretrčao neuvjerljivog Philippa Lahma i 'potkopao' preko istrčalog Lehmanna. Gol, Španjolska je povela 1-0.
Do kraja poluvremena nervozni Nijemci nisu uspjeli napraviti ništa značajno i momčad Luisa Aragonesa otišli su na odmor s prednošću, ali i puno boljim dojmom.
Iako je na poluvremenu umjesto ponovno lošeg Lahma na travnjak poslao Marcella Jansena, Joachim Löw ništa konkretno nije dobio. Štoviše, Španjolci su nastavili dominirati i prijetiti. Prvo je opasno pucao Xavi, malo potom iz još bolje situacije i David Silva. Kada je vidio da teško uspostavlja ravnotežu u igri, Löw je potpuno otvorio karte i u igru u 58. minuti poslao Kevina Kuranyija. Ušao je napadač, a na klupu preselio veznjak Hitzelsperger. I već dvije minute potom Njemačka se našla u dobroj situaciji. Ballack je pucao, no lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.
Prvi potez koji je povukao Aragones dokazao je da taj vremešni gospodin ima nešto protiv Cesca Fabregasa. Od svih igrača, baš je njega izvadio u 64. minuti i uveo Xabija Alonsa. Očito je baš Cesc bio najveći krivac što su Nijemci u ovim trenucima preuzeli inicijativu...
U 67. minuti Jens Lehmann je spasio Njemačku nakon udarca glavom Sergija Ramosa, a minutu kasnije Iniesta je imao fantastičnu šansu. Opet je obranio Lehmann, ovoga puta udarac sa sedam metara.
Dvanaest minuta prije kraja utakmice Aragones je povukao i posljednji potez i to onaj uobičajeni - Güiza za Torresa. Odmah potom, Löw je povukao Klosea i uveo Marija Gomeza. Španjolski adut Güiza već se u 82. minuti našao u šansi. Sjajni Senna je prošao, nabacio je Iniesta, glavom u sredinu vratio Güiza, no Xavi je zakasnio.
S vodstvom Španjolske finalisti su ušli i u sudačku nadoknadu dugu tri minute. Na poziciju centarfora instaliran je 197 cm visoki Per Mertesacker...

NJEMAČKA - ŠPANJOLSKA 0-1
STRIJELCI: 0-1 Torres (33).
NJEMAČKA: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm (od 46. Jansen) - Frings, Hitzlsperger (od 58. Kuranyi) - Schweinsteiger, Ballack, Podolski - Klose (od 78. Gomez).
ŠPANJOLSKA: Casillas - S. Ramos, Marchena, Puyol, Capdevilla - Senna - Iniesta, Xavi, Fabregas (od 64. Xabi Alonso), Silva (od 66. Cazorla) - Torres (od 78. Güiza).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju
Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!