Sport

Komentari 33

Torres stiže na Camp Nou: Visina transfera mogla bi biti 65 mil. €

Torres stiže na Camp Nou: Visina transfera mogla bi biti 65 mil. €

Ferran Torres potpisat će petogodišnji ugovor u kojemu su i četiri klauzule. U slučaju da Španjolac odigra barem 70 posto utakmica i Barcelona osvoji Ligu prvaka, visina transfera mogla bi se povećati

U posljednja 24 sata riješena je kompletna papirologija te bi Ferran Torres uskoro trebao službeno postati novi igrač Barcelone, objavio je talijanski novinar Fabrizio Romano. 

Katalonci već neko vrijeme pregovaraju s Manchester Cityjem oko dovođenja mladog napadača Ferrana Torresa (21), a prema pisanjima španjolske Marce, početna vrijednost transfera bit će 55 milijuna eura koju će Barcelona Cityju isplatiti u četiri rate. 

Petogodišnji ugovor ima i četiri klauzule pa bi se ukupna visina transfera mogla povećati na 65 milijuna eura. Iste bi se aktivirale u slučaju da Barcelona osvoji Ligu prvaka, Torres odigra najmanje 70 posto utakmica, ako osvoji Zlatnu kopačku ili ga Barcelona proda za više od 100 milijuna eura. 

Guardiola je dao zeleno svjetlo za prodaju Ferrana, ali uz uvjet da za njega City dobije iznos prema tržišnoj vrijednosti. 

FILE PHOTO: UEFA Nations League - Semi Final - Italy v Spain

- Ako želi ići jer ovdje nije sretan i misli da će drugdje biti sretniji, onda mora otići. Karijera je kratka, može bilo kad prestati. Ako želi otići, nisam nimalo razočaran nego sretan zbog njega - kazao je trener Cityja Pep Guardiola.

Torres je u Valenciji proveo 15 godina, a u ljeto 2020. godine prešao je u City za 28 milijuna eura. Španjolac je ove sezone započeo s vrlo dobrim igrama, ali sredinom listopada ga je ozljeda stopala udaljila s nogometnih terena. Ove sezone je ukupno u svim natjecanjima odigrao sedam utakmica te zabio tri gola uz jednu asistenciju.  

Najčitaniji članci