Obavijesti

Sport

Komentari 158

Ajax i dalje ruši! Došli na korak od finala, pao je Tottenham...

Ajax i dalje ruši! Došli na korak od finala, pao je Tottenham...
5

Ajax nastavlja i dalje 'mljeti' po Europi. Nakon što su pali Juventus i Real Madrid, Nizozemci su pobijedili Tottenham u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Vrijedan gol u gostima zabio je Van De Beek nakon sjajne akcije

VIDEO

Sraz najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka pripao je nizozemskoj momčadi koja je bila dominantna u prvih 20-tak minuta dvoboja, kada su i zabili gol.

Prvi međusobni europski dvoboj Tottenhama i Ajaxa nakon čak 38 godina obilježili su izostanci najboljih napadača Engleza - Kanea i Sona, što se pokazalo i ključnim za ovaj dvoboj jer Tottenham nije stvorio nijednu izrazitu priliku, iako su u drugom dijelu pritisnuli Ajax. 

U 15. minuti Nizozemci su poveli nakon što je Ziyech pravovremeno uposlio Van de Beeka, kome nije bilo teško pogoditi mrežu pored nemoćnog vratara Llorisa.  Iako su postigli važan gol u gostima Ajax je nastavio s napadima, pa u 24. minuti Lloris nogom brani udarac van den Beeka iz blizine. Domaćini su najveću šansu propustili u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Alderweireld udarcem glavom zamalo prebacio vrata. 

U 50. minuti vratar Ajaxa Onana brani volej Allija, a Tottenham je posve preuzeo inicijativu u drugom dijelu. Ipak, u jeku napada Engleza Brazilac Neres je u 78. minuti imao "mat-situaciju", ali s desetak metara pogodio je vratnicu nakon dodavanja Tadića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uzvratni susret je 8. svibnja u Amsterdamu. Ajax je do sada osam puta stigao do polufinala Kupa/Lige prvaka pri čemu je šest puta prošao u finale, a četiri puta osvojio europski naslov. Posljednji put 1995. godine. 

Tottenham je do sada samo jednom stigao do polufinala, prije 57 godina kada je ispao od Benfice. Nizozemci su osvojili i jedan Kup UEFA (1992) i Kup kupova (1987), dok Tottenham u svojoj riznici ima dva Kupa UEFA (1972, 1984) i Kup kupova (63).

U drugom polufinalnom paru u srijedu se sastaju Barcelona i Liverpool, a uzvrat je 7. svibnja na Anfieldu.

Finale Lige prvaka je 1. lipnja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...