Obavijesti

Sport

Komentari 15

Tottenham ima novog trenera: Zarađivat će 18 mil. € godišnje

Tottenham ima novog trenera: Zarađivat će 18 mil. € godišnje

Antonio Conte je u ponedjeljak navečer stigao u London kako bi dogovorio posljednje uvjete s čelnicima Tottenhama, a tijekom utorka ga je novi klub i predstavio. Potpisao je do 2023. godine

VIDEO

Kada god se zatresla klupa Olea Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu, Antonio Conte (52) bio je jedan od glavnih kandidata za njegovog nasljednika. Ipak, ukoliko čelnici Uniteda u bližoj budućnosti smijene norveškog trenera, morat će potražiti novo rješenje jer Conte od danas više nije na birou. 

Pokretanje videa...

Slavlje dinamovaca nakon Tottenhama 07:48

Nuno Espirito Santo proveo je na klupi Tottenhama tek 124 dana. Spursi su ga smijenili u ponedjeljak nakon serije loših rezultata, a poraz od Uniteda (3-0) bila je kap koja je prelila čašu. No, nije predsjednik pijetlova Daniel Levy gubio vrijeme. Odmah se bacio u potragu za trenerom i od prvog trenutka bilo je jasno da će to biti Antonio Conte.

Internazionale v Udinese - Serie A - Giuseppe Meazza

Talijanski trener je još u ponedjeljak stigao u London kako bi dogovorio posljednje uvjete, a danas ga je engleski klub predstavio. Ugovor je potpisao do 2023. godine s opcijom produljenja, a cifru koju će vidjeti na ugovoru sigurno će ga ostaviti bez teksta. 

Conte će u Tottenhamu na mjesečnoj bazi zarađivati 900.000 eura, a to na godišnjoj razini vodi do ukupne cifre od 18 milijuna eura! Za usporedbu, osebujni trener je na klupi Intera imao 'samo' 12 milijuna eura, a s novom plaćom postao je jedan od najplaćenijih trenera na svijetu. Slična primanja ima i trener Liverpoola Jurgen Klopp, Guardiola od šeika iz Cityja dobije 23 milijuna eura, a uvjerljivo najplaćeniji na svijetu je trener Atletico Madrida Diego Simeone koji godišnje dobije suludih 43 milijuna eura!

- Jako sam sretan što sam se vratio trenerskom poslu, i to u klub iz Premier lige koji ima ambiciju ponovno biti u vrhu. Tottenham Hotspur ima najmodernije objekte i jedan od najboljih stadiona na svijetu. Jedva čekam početi raditi kako bih momčadi i navijačima prenio strast, mentalitet i odlučnost koji su me uvijek odlikovali, kao igrača i kao trenera - kazao je Conte na predstavljanju.

Još na ljeto bio je jedan od kandidata za klupu Tottenhama, no objasnio je zašto nije već tada došlo do dogovora.

- Na ljeto se nismo uspjeli dogovoriti jer sam tek otišao iz Intera i bilo je to sve jako emotivno za mene pa sam smatrao da nije pravo vrijeme za povratak trenerskom poslu.

Otkrio je što ga je navelo da sada dođe u Tottenham.

- Zarazni entuzijazam i odlučnost Daniela Levyja u želji da mi povjeri ovaj zadatak. Sada kada se opet ponudila prilika, odlučio sam je iskoristiti

Conteu će ovo biti druga epizoda u Londonu jer je od 2016. do 2018. godine vodio Chelsea i osvojio Premier ligu te FA Kup. Prije toga je vodio talijansku reprezentaciju i Juventus s kojim je osvojio tri Serie A i dva Super kupa, a posljednji angažman imao je u milanskom Interu gdje je proveo posljednje dvije godine.

Champions League - Group F - Inter Milan v SK Slavia Prague

Prošle sezone osvojio je s klubom prvi naslov u Serie A nakon 11 godina, no na kraju sezone iznenađujuće je otišao s klupe nakon razmirica s čelnicima kluba. Zbog financijske krize Inter je bio primoran prodati najbolje igrače poput Lukakua i Hakimija, a kada je to čuo, Conte se pokupio i otišao. 

Nakon nekoliko mjeseci odmora koje je imao za sabiranje misli, Conte se odlučio upustiti u novi izazov. Spursi se nakon deset kola nalaze na devetom mjestu s pet pobjeda i isto toliko poraza. Momčad je igrala daleko od kvalitete koju posjeduje, a tamošnji čelnici vide talijanskog trenera kao svog spasitelja i nekoga tko će dignuti klub iz pepela. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica