Conte novi trener Tottenhama | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 15

Tottenham ima novog trenera: Zarađivat će 18 mil. € godišnje

Tottenham ima novog trenera: Zarađivat će 18 mil. € godišnje

Antonio Conte je u ponedjeljak navečer stigao u London kako bi dogovorio posljednje uvjete s čelnicima Tottenhama, a tijekom utorka ga je novi klub i predstavio. Potpisao je do 2023. godine

VIDEO

Kada god se zatresla klupa Olea Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu, Antonio Conte (52) bio je jedan od glavnih kandidata za njegovog nasljednika. Ipak, ukoliko čelnici Uniteda u bližoj budućnosti smijene norveškog trenera, morat će potražiti novo rješenje jer Conte od danas više nije na birou. 

Pokretanje videa...

Slavlje dinamovaca nakon Tottenhama 07:48

Nuno Espirito Santo proveo je na klupi Tottenhama tek 124 dana. Spursi su ga smijenili u ponedjeljak nakon serije loših rezultata, a poraz od Uniteda (3-0) bila je kap koja je prelila čašu. No, nije predsjednik pijetlova Daniel Levy gubio vrijeme. Odmah se bacio u potragu za trenerom i od prvog trenutka bilo je jasno da će to biti Antonio Conte.

Internazionale v Udinese - Serie A - Giuseppe Meazza

Talijanski trener je još u ponedjeljak stigao u London kako bi dogovorio posljednje uvjete, a danas ga je engleski klub predstavio. Ugovor je potpisao do 2023. godine s opcijom produljenja, a cifru koju će vidjeti na ugovoru sigurno će ga ostaviti bez teksta. 

Conte će u Tottenhamu na mjesečnoj bazi zarađivati 900.000 eura, a to na godišnjoj razini vodi do ukupne cifre od 18 milijuna eura! Za usporedbu, osebujni trener je na klupi Intera imao 'samo' 12 milijuna eura, a s novom plaćom postao je jedan od najplaćenijih trenera na svijetu. Slična primanja ima i trener Liverpoola Jurgen Klopp, Guardiola od šeika iz Cityja dobije 23 milijuna eura, a uvjerljivo najplaćeniji na svijetu je trener Atletico Madrida Diego Simeone koji godišnje dobije suludih 43 milijuna eura!

- Jako sam sretan što sam se vratio trenerskom poslu, i to u klub iz Premier lige koji ima ambiciju ponovno biti u vrhu. Tottenham Hotspur ima najmodernije objekte i jedan od najboljih stadiona na svijetu. Jedva čekam početi raditi kako bih momčadi i navijačima prenio strast, mentalitet i odlučnost koji su me uvijek odlikovali, kao igrača i kao trenera - kazao je Conte na predstavljanju.

Još na ljeto bio je jedan od kandidata za klupu Tottenhama, no objasnio je zašto nije već tada došlo do dogovora.

- Na ljeto se nismo uspjeli dogovoriti jer sam tek otišao iz Intera i bilo je to sve jako emotivno za mene pa sam smatrao da nije pravo vrijeme za povratak trenerskom poslu.

Otkrio je što ga je navelo da sada dođe u Tottenham.

- Zarazni entuzijazam i odlučnost Daniela Levyja u želji da mi povjeri ovaj zadatak. Sada kada se opet ponudila prilika, odlučio sam je iskoristiti

Conteu će ovo biti druga epizoda u Londonu jer je od 2016. do 2018. godine vodio Chelsea i osvojio Premier ligu te FA Kup. Prije toga je vodio talijansku reprezentaciju i Juventus s kojim je osvojio tri Serie A i dva Super kupa, a posljednji angažman imao je u milanskom Interu gdje je proveo posljednje dvije godine.

Champions League - Group F - Inter Milan v SK Slavia Prague

Prošle sezone osvojio je s klubom prvi naslov u Serie A nakon 11 godina, no na kraju sezone iznenađujuće je otišao s klupe nakon razmirica s čelnicima kluba. Zbog financijske krize Inter je bio primoran prodati najbolje igrače poput Lukakua i Hakimija, a kada je to čuo, Conte se pokupio i otišao. 

Nakon nekoliko mjeseci odmora koje je imao za sabiranje misli, Conte se odlučio upustiti u novi izazov. Spursi se nakon deset kola nalaze na devetom mjestu s pet pobjeda i isto toliko poraza. Momčad je igrala daleko od kvalitete koju posjeduje, a tamošnji čelnici vide talijanskog trenera kao svog spasitelja i nekoga tko će dignuti klub iz pepela. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner