Obavijesti

Sport

Komentari 19

Traži se "novi Brbić": Srnin kapetan želi biti predsjednik

Traži se "novi Brbić": Srnin kapetan želi biti predsjednik
1

Uvjeravam vas da su u izboru ostali najbolji kandidati, kaže član Hajdukova NO-a Guste Santini. Među njima je bivši nogometni talent Ivan Kos

VIDEO

Jedan od četvorice kandidata koje će NO Hajduka pozvati na drugi krug razgovora za mjesto predsjednika uprave je Osječanin Ivan Kos. U mladosti se bavio nogometom, bio je i kapetan kadetske reprezentacije u kojoj su igrali Darijo Srna, Mario Carević...

Od poznatijih nogometaša, koji su kasnije napravili kakvu-takvu karijeru, bili su tu i Dario Zahora, Goran Ljubojević, Siniša Linić, Marko Šarlija... Svima njima Kos je bio kapetan.

- Bila su to lijepa vremena, a Mario Carević, s kojim sam i danas u kontaktu, bio je moj prvi cimer u reprezentaciji. No ja sam rano okončao nogometnu karijeru, završio sam studij i posvetio se poslovnoj karijeri, tako da s 35 godina u životnom kalendaru već imam jako puno poslovnog iskustva - kazao nam je Kos i dodao:

- Upravo me ta moja nogometno-poslovna povijest ponukala da se javim na natječaj za predsjednika Hajduka. Smatram to velikim izazovom jer Hajduk nije samo nogometni klub nego i simbol kojem velik broj navijača pristupa s puno srca i emocija. To je za njih model življenja. Ja ne dijelim tu emociju, sebe ne doživljavam kao navijača, i mislim da bi mi to bila prednost, jer predsjednik uprave ne smije reagirati srcem nego glavom.

Odustajanje od kandidature glavnih favorita - Boška Matkovića, Damira Medvida i Gorana Krizmanića - nije zabrinulo Hajdukove “nadzornike”.

- Kandidat kojem je stalo do Hajduka nikad neće odustati nego će se boriti do kraja. I tko vam uopće kaže da nisu odustali baš oni koji su procijenili da nemaju šansi - upitao je najstariji član NO-a Guste Santini te spremno dodao:

- Uvjeravam vas da su u izboru ostali najbolji kandidati.

Prema dostupnim informacijama, u subotu bi svoje programe rada i planove komisiji za izbor trebala predstaviti četvorica preostalih kandidata. Uz Kosa, tu su još Hajdukov direktor marketinga Aljoša Bašić (41), koji najbolje poznaje aktualnu situaciju u klubu jer je uz Marina Brbića najzaslužniji za njegov financijski oporavak, Splićanin Toni Štambuk (51), dugogodišnji navijač i pretplatnik Hajduka, te Igor Garača (36), Splićanin na privremenom radu u Zagrebu.

Osim Bašića, odreda nogometno nepoznata imena, teško je tu reći tko su favoriti...

Direktor, igrač, navijač i "poštar"

1. Aljoša Bašić (41) - aktualni direktor marketinga trebao je biti prijelazno rješenje, no odbio je tu opciju jer želi biti “pravi”
predsjednik. Najbolje poznaje klub, ima rezultate iza sebe...

2. Ivan Kos (35) - od stečaja je spašavao osječke tvrtke Dimnjak, OLT i Opeka, a bio je i u NO-u “Đure Đakovića”. Uz taj poslovni dio, ima i nogometni “background”, što bi mu mogla biti prednost u ovoj priči.

3. Toni Štambuk (51) - trenutačno radi kao menadžer u solinskom AD Plasticu, a u prošlosti je radio u splitskom Brodomerkuru. Već godinama je redovito na Hajdukovim utakmicama, vjerni pretplatnik.

4. Igor Garača (36) - suzdržat ću se od bilo kakvih komentara do subote, kratko se javio Igor Garača, koji je zaposlen kao direktor u Hrvatskoj pošti. Splićanin je, no živi i radi u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu