Obavijesti

Sport

Komentari 70

'Treba biti realan i reći da je prednost Dinama nedostižna'

'Treba biti realan i reći da je prednost Dinama nedostižna'
3

Dinamo u srijedu gostuje na Poljudu u četvrtfinalu Kupa. 'Modri' u Split dolaze s velikih 5-0, a čak je i trener Hajduka Igor Tudor priznao da je prednost nedostižna

VIDEO

Hajduk i Dinamo odigrat će u srijedu već peti derbi ove sezone, u Superkupu je bilo 1-1, a nakon udaraca s bijele točke slavio je Dinamo. U prvenstvu su Splićani slavili na Poljudu 2-0, u Maksimiru je bilo 2-2, dok su u prvom ogledu Kupa Zagrepčani deklasirali najvećeg rivala čak 5-0. I Tudor se složio kako je to nedostižna prednost.

- Treba biti realan i priznati kako je rezultat najvjerojatnije nedostižan. Ne znam koliko puta se uopće takva prednost stizala, tako da mi sutra želimo samo odigrati dobru utakmicu - kaže trener Hajduka Igor Tudor, kojem drugo poluvrijeme utakmice protiv Rijeke ostavlja nadu kako se njegova momčad trgnula iz apatije nakon 'maksimirske petarde'.

- Drugo poluvrijeme protiv Rijeke bilo je jedno od naših boljih poluvremena, ali ne bih ja rekao ni da je prvo bilo loše iako smo gubili 2-0. Imali smo posjed i dominaciju, imali smo mrtvu šansu Bencuna, a Rijeka je imala ta dva bljeska njihovih klasnih igrača, koja im je donijela prednost. U drugom dijelu smo imali punu dominaciju, ponosan sam na tih 73% posjeda lopte. Mi igramo otvoreno i napadački i nikad i nigdje nećemo imati 27% posjeda lopte. Mi smo i u Maksimiru izgubili 5-0, a imali smo skoro 50% posjeda. Svatko ima pravo igrati kako želi, a mi ćemo igrati otvoreno i napadački, nikad nećemo stati s 10 igrača na centar i čekati protivnika.

Dobro da je ovo zadnja utakmica, gorivo je pri kraju

Igrači su se fizički i emotivno potrošili protiv Rijeke, pa ih je Tudor odveo na 'team building' u podmosorsku konobu, gdje su ručali i opustili se partijom balota. Igrači priznaju kako ih je iznenadio Kouassi, a još i više Iluridze, koji 'valja' poput profesionalca. Ceh je podmiren iz fonda kazni, a najizdašniji donatori bili su Jonjić, Maloča, Sušić te Tudor, koji je platio kaznu zbog kašnjenja.

- Gorivo je pri kraju, dobro je da je ovo zadnja utakmica, zato smo se malo i opustili i družili - kazao je trener Hajduka, koji će unatoč visokom porazu u prvom susretu pripremiti najbolju momčad i pokušati pobijediti.

- Čop je nakon 5-0 izjavio kako su dva derbija u četiri dana za nas bili previše i moram priznati da je bio u pravu. Ona momčad koja ima kvalitetnije pojedince lakše može u kratkom roku odigrati dvije utakmice s jednakim utroškom energije. Mi smo ih dobili u prvenstvu, pokazali smo da možemo, no bitan je i moment, sastav, forma, situacija na terenu... Puno je faktora koji odlučuju. Lijepo bi bilo pobijediti i otići na odmor s pozitivnim rezultatom.

Nije na meni da komentiram Šimunića

Trener Hajduka nije se želio upuštati u komentare kazne Josipu Šimuniću, kao ni imenovanje Zorana Mamića trenerom Dinama za sljedeće dvije sezone.

- Joe je dobar momak, ali nije na meni kao treneru Hajduka da to komentiram uoči utakmice. Interna je stvar i izbor trenera, mogu reći tek kako je izbor Mamića u jednu ruku i očekivan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići