Obavijesti

Sport

Komentari 39

Gvardiol zabio prvijenac, Real bez Modrića izgubio u Leipzigu! Juventus ispao iz Lige prvaka

Gvardiol zabio prvijenac, Real bez Modrića izgubio u Leipzigu! Juventus ispao iz Lige prvaka
6

Gvardiol nas je već uvjerio u svoju klasu, a sada je potvrdio prvijencem za Lepizig koji je srušio Madriđane. Benfica je izbacila Juventus, a PSG je zabio sedam golova Maccabiju

VIDEO

Ovog ljeta htio ga je Chelsea dovesti za 90 milijuna eura, čime bi postao najskuplji stoper u povijesti, a ako ovako nastavi, vrlo vjerojatno taj iznos više ni neće biti dovoljan za njegovu odštetu koja samo raste i raste. A nakon večeras još malo otići će prema gore. Ne zabijate svaku večer europskom prvaku.

Pokretanje videa...

Gvardiol nasmijao novinare 00:45

Real Madrid stigao je u goste Leipzigu u petom kolu Lige prvaka, trebao im je samo bod za potvrdu prvog mjesta u skupini, ali njemačka momčad slavila je 3-1 i zakomplicirala sve u skupini.

Leipzig je poveo već u 13. minuti golom sjajnog Joška Gvardiola. Domaći su imali korner s desne strane, Andre Silva pucao je glavo, što je Courtois obranio, ali na odbijanac je naletio Joško koji je iz blizine pogodio donji desni kut. Nevjerojatno važan gol. 

Gol možete pogledati OVDJE

Champions League - Group F - RB Leipzig v Real Madrid

Gvardiol nas je već uvjerio u svoju klasu, igra sa zrelošću 30-godišnjaka, neprelazna stijena u obrani, a sada je pokazao da zna i zabiti. U tako važnom trenutku. Dečko kojemu je samo nebo granica.

Hrvatskom reprezentativcu ovo je prvi gol u sezoni, ali i prvi gol općenito u Ligi prvaka. Za Dinamo je zabio jedan u Europskoj ligi. 

Champions League - Group F - RB Leipzig v Real Madrid

Madriđani su u Leipzig došli osakaćeni bez nekoliko bitnih igrača. Nije bilo Luke Modrića, Karima Benzeme i Valverdea, trojice najboljih igrača Reala. I to je ostavilo veliku prazninu. 

Već u 18. minuti Nkunku je pogodio za 2-0 i donio ogromnu prednost Leipzigu. Krajem prvog dijela, Vinicus je smanjio na 2-1 i vratio Real u igru. No, Werner je povisio na 3-1 u drugom poluvremenu, a u zadnjim sekundama Rodrygo je postavio konačnih 3-2.

Leipzig je tako otežao posao Realu, no Madriđani u posljednjem kolu na svome terenu igraju protiv posljednjeg Celtica i tu ne bi trebalo biti većih problema. A unatoč velikoj pobjedi, Nijemci i dalje nisu sigurni u prolaz. Za tjedan dana će se za to boriti u izravnom dvoboju protiv Šahtara koji ima tri boda manje. Remi i pobjeda Leipzigu donose osminu finala. 

U drugom susretu iz ove skupine CelticŠahtar su odigrali 1-1. Georgios Giakoumakis je doveo domaći sastav u vodstvo u 34. minuti, a izjednačio je Mihajlo Mudrik u 58. minuti.

Josip Juranović je igrao cijeli susret za škotski sastav, dok Neven Đurasek nije nastupio za goste.

U skupini G  Manchester City je i prije ovoga kola osigurao prolaz, a nakon 0-0 protiv Borussije i prvo mjesto. Zadovoljni mogu biti i Nijemci koji su osigurali drugo mjesto.

Najbolju priliku imali su gosti, no Riyad Mahrez je u 58. promašio kazneni udarac. Pucao je u lijevu stranu gola, ali je Gregor Kobel obranio. Mahrez je promašio kazneni udarac i u prošlom kolu u susretu protiv FC Kopenhagena koji je završio 0-0. 

U drugom susretu iz ove skupine Sevilla i FC Kopenhagen su tražili prvu pobjedu, a slavila je španjolska momčad 3-0. Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić kapetanski je vodio Sevillu u ovom susretu te je odigrao cijelu utakmicu. Sve golove Sevilla je dala u nastavku ogleda, gol za 1-0 je potpisao En Nesyri u 61. minuti, a onda su Andalužani dotukli suparnika u samoj završnici golovima Isca u 88. i Montiela u 92. minuti. Sevilla je osigurala treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Na ljestvici vodi City s 11 bodova, Borussia ima osam, Sevilla pet, a Kopenhagen dva.

U skupini H gledali smo golijade u Lisabonu i Parizu, a u dvije utakmice iz ove skupine postignuto je ukupno čak 16 golova. PSG je na Parku prinčeva pobijedio Maccabi Haifu sa 7-2, dok je Benfica u Lisabonu porazila Juventus s 4-3.

Lionel Messi (19, 45), Kylian Mbappe (32, 64), Neymar (35), Sean Goldberg (68-ag) i Carlos Soler (85) su zabili za francuskog prvaka, a Abdoulaye Seck (38, 50) za goste.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Maccabi Haifa

U drugom susretu Benfica je povela 4-1, Juve je smanjio na 4-3, ali za više nije bilo niti vremena niti snage. Za portugalski sastav su zabili Antonio Silva (17), Joao Mario (28-11m) i Rafa Silva (35, 50), a za goste Dušan Vlahović (21), Arkadius Milik (77) i Weston McKennie (79).

Petar Musa je za Benficu igrao od 87. minute.

Champions League - Group H - Benfica v Juventus

Uoči zadnjeg kola PSG i Benfica imaju po 11 bodova, a Juventus i Maccabi po tri. U zadnjem kolu Juve će dočekati PSG, a Benfica putuje u Izrael.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'