Obavijesti

Sport

Komentari 57

Trebalo im je 1,2 milijarde eura i devet godina, ali - u finalu su!

Trebalo im je 1,2 milijarde eura i devet godina, ali - u finalu su!
3

Za napadače 685 milijuna, za veznjake 306, za braniče 247 i za vratare 28 milijuna eura. Toliko je od 2011. i dolaska katarskog kapitala u klub PSG potrošio da bi se sada napokon dokopao finala Lige prvaka

VIDEO

U studenome 2011. Qatari Sports Investments (QSI), investicijski fond pod kontrolom katarske države, za 50 milijuna eura kupio je Paris Saint-Germain.

S jednim ciljem: ojačati ulogu Katara u Europi i raditi na imidžu zemlje putem najpopularnijeg sporta na svijetu, nogometa. A za to treba postati dominantna snaga i u Ligue 1 i u Ligi prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijače PSG-a nije briga za koronu

Pokretanje videa...

PSG 00:13

Gotovo cijelo jedno desetljeće kasnije PSG je napokon u finalu Lige prvaka, nakon 3-0 pobjede nad Leipzigom. Bivši tenisač Nasser Al-Khelaifi vodi cijeli projekt od prvog dana, on je i predsjednik i generalni direktor.

Al-Khelaifi je ne samo cijela uprava jednog kluba personificirana u jednom čovjeku nego uz to i čelnik QSI fonda, glavni lik Katarskog teniskog saveza i goleme globalne, mreže sportskih kanala beIn Sports.

Da bi u devet godina Paris Saint-Germain dovukao do finala Lige prvaka Nasser je potrošio - 1 milijardu i 268 milijuna eura na 43 igračka pojačanja... 141 milijun godišnje samo na igrače.

Prvi su došli Thiago SilvaJavier Pastore (42 milijuna 'po glavi'), a u godinama koje su uslijedila dovodilo se npr. Zlatana Ibrahimovića (21.000.000 €), Edinsona Cavanija (64.500.000 €), Davida Luiza (49.500.000 €)...

U ljeto 2017. Al-Khelaifi je dodatno, baš 'junački', stisnuo gas. Do dna. Neymar za 222.000.000 € i Kylian Mbappe za 145.000.000 €!

Champions League - Semi Final - RB Leipzig v Paris St Germain

Najviše se potrošilo na napadače - 685 milijuna. Na veznjake 306, na braniče 247 i na vratare 28 milijuna eura. Nasser najviše voli u shopping u Španjolsku, iz La Lige je doveo igrača za 333 milijuna, iz Italije za 323, a kod 'kuće' u Francuskoj potrošio je 214 milijuna eura.

U gotovo deset godina vladavine Qatari Sports Investmentsa momčad PSG-a vodili su Talijan Carlo Ancelotti, Francuz Laurent Blanc, Španjolac Unai Emery i (od ljeta 2018.) Nijemac Thomas Tuchel s kojim se napokon došlo do Bayerna i - finala Lige prvaka!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova