Obavijesti

Sport

Komentari 95

Trener Dinama: Stalno šutimo i slušamo 'nemoj'. Nema to veze s nogometom! I nije slučajno...

Trener Dinama: Stalno šutimo i slušamo 'nemoj'. Nema to veze s nogometom! I nije slučajno...

Nismo imali ravnopravan tretman, to je činjenica. Ako to na Baturini nije penal, ne znam što je. Ima otvoren, čist i prazan gol jer je golman na zemlji. I na kraju poništen gol, nema šanse da je Ristovski u zaleđu

VIDEO

Teško mi je komentirati ovako vruće glave s obzirom na to što sam sve vidio, a prošao sam dosta toga u životu, počeo je Sergej Jakirović na konferenciji za medije u Plzenu nakon poraza od Viktorije u četvrtom kolu Konferencijske lige (1-0).

Sasuo je paljbu po grčkoj sudačkoj ekipi koja je donijela neke upitne odluke u drugom poluvremenu, poništila dosuđen penal pa i Dinamov izjednačujući gol.

Pokretanje videa...

vox pop dinamo hajduk na kosovu 00:58

- Nismo imali ravnopravan tretman, to je činjenica. Ne mogu se oteti dojmu. Svaki put, stalno šutimo i slušamo "nemoj ovo, nemoj ono", ali ovo, tko god se razumije u nogomet, ovo nema veze s nogometom, pogotovo europskim. Ništa nije ovdje slučajno, apsolutno ništa - kaže Jakir.

- Penal koji je protiv nas sviran, ne znam kako po inerciji čovjek koji skoči i nema loptu, ovaj je iza tebe pola metra-metar, samo je cilj pogoditi glavom ili nogom u ruku i svirati penal. Ti padaš, ne vidiš uopće čovjeka. Nije mi to nikako jasno - kazao je trener "modrih" i nastavio:

- S druge strane, imamo tamo situacije za nas koje se uopće ne gledaju u smislu Baturine. Ako to na Baturini nije penal, ne znam što je. Ima otvoren, čist i prazan gol jer je golman na zemlji. I na kraju poništen gol, sad sam vidio te linije, to nema veze s vezom. Ta linija može biti povučena kako god. Ako gledamo stražnjicu protivničkog igrača, Ristovski nema šanse da je u zaleđu, tako se vidi. Kut kamere je presmiješan.

 

A onda je analizirao utakmicu.

- Dobro smo ušli 20 minuta, dobro igrali, imali dvije opasne situacije, golman je jako dobro obranio Ristovskom. I onda smo gubili konce u smislu njihovih dugih i drugih lopti. Dosta smo mi njima spuštali, nismo bili sigurni u čišćenju. Stavili su nas malo pod pritisak, ali mi smo izgubili konce prema naprijed, nismo mogli izaći iz pritiska, nismo mogli zadržati loptu pod pritiskom, bili su jači u duelima - rekao je i nastavio:

- Na poluvremenu smo reagirali, dobili na živosti sa Sučićem i Kulenovićem, imali inicijativu. Pokušavali smo još poslije zamjenama, nekako je gol visio u zraku. Viktoria Plzen nije došla ni blizu i nažalost, u dvije utakmice izgubili smo šest bodova iz dva penala koja su prelako dosuđena. To je to.

Dinamo na gostovanju kod Viktorije Plzen u 4. kolu Konferencijske lige izgubio 1:0

Vjerujete li i dalje da možete proći skupinu? Kako nakon ovoga podići momčad za nedjeljni derbi na Rujevici?

- Naravno da vjerujem da možemo proći. Bili smo svjesni, ako se dogodi i ovaj scenarij, da s dvije pobjede nad Astanom i Ballkanijem možemo ići dalje. Naravno, nije nimalo lako nikoga pobijediti, vidi se. Ali moramo to napraviti, moramo dati sve od sebe da to napravimo. Nije lako, nije lako, teško je svima. Ali morat ćemo naći snage i s nekim novim snagama u nedjelju, sa svježinom i energijom da napravimo sve da odgovorimo na energiju Rijeke, pogotovo pred punom Rujevicom. Imamo dva dana, izabrat ćemo najbolje što imamo i probati se prezentirati najbolje što možemo - zaključio je Jakirović.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika