Obavijesti

Sport

Komentari 163

Trener Hajduka: Kritizirali ste kad je Livaja zabijao, a i sad jer ne zabija. Baš ste teška publika

Trener Hajduka: Kritizirali ste kad je Livaja zabijao, a i sad jer ne zabija. Baš ste teška publika
8

Marko Livaja je više od strijelca, i kad ne zabija njegova pojava na terenu daje našoj momčadi nivo više. Sutra će igrati i to je sve što treba reći, kazao je Valdas Dambrauskas

VIDEO

Koga nema bez njega se može i mora, stara je mantra sportskih trenera u situaciji u kojoj se danas nalazi Valdas Dambrauskas.

Trener Hajduka ostao je bez Marca Fossatija i Stipe Biuka, koji su u Koprivnici zaradili treći žuti karton, ostao je i bez Jana Mlakara koji se priključio od ranije ozlijeđenima Janiju Atanasovu, Josipu Vukoviću i Lukasu Grgiću, kao i Emira Sahitija koji je otputovao na pogreb majci na Kosovo. Sastav koji će sutra istrčati protiv Hrvatskog dragovoljca umnogome će ovisiti o tome hoće li Lukas Grgić moći pomoći ili ne.

Pokretanje videa...

Hajduk - Dinamo 1-0 02:22

No bez obzira na sve nedaće, pred Hajdukom je imperativ pobjede protiv momčadi koju su na gostovanju svladali 3-0 ,a sva tri gola postigao je Marko Livaja, koji se nakon utakmice suspenzije vraća u konkurenciju. Trener je na početku izrazio sućut Emiru Sahitiju, čija je majka Zerifa preminula.

- Sve naše misli i molitve su s Emirom zbog njegove osobne situacije. Neke su stvari u životu veće od nogometa. Svi ga podržavamo i želimo mu da ostane jak. Što se tiče ostalih, Fossati i Biuk su kao što znamo suspendirani, Vuković, Mlakar i Atanasov su ozlijeđeni, Grgić je odradio tek dva treninga...

U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Ključni dio sezone Hajduk nije dočekao s igračima u top formi!
Ključni dio sezone Hajduk nije dočekao s igračima u top formi!

Koliko je remi u Koprivnici ostavio traga na igračima?

- Borit ćemo se dok god imamo teoretske šanse. Znamo da već dugo nije sve u našim rukama, moramo se koncentrirati na svaku sljedeću utakmicu i svatko tko zaigra mora dati sve od sebe. Jako smo razočarani ishodom prošle utakmice, ali na žalost to ne možemo promijeniti. Puno je razloga zbog čega je ona tako završila, ali sad je to za nama, vratili smo se kući, trenirali, imamo još jedan trening i video analizu, i vjerujem da ćemo biti na nivou koji želimo.

POGLEDAJTE I ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM:

Dragovoljac najavljuje da dolazi po pobjedu jer im treba u borbi za opstanak. Par riječi o njima?

- Mi razmišljamo samo što mi moramo napraviti, a ne što moraju napraviti oni. Oni su agresivni, napredovali su, njihov stil i formacija su sada drugačiji, zabijaju golove, imaju opasne igrače u kontranapadu. To je sve što ću reći, a koliko njima treba bodova za ostanak, to nije moja briga.

Livaja i Kalinić se vraćaju, ali će Hajduk biti bez petorice igrača
Livaja i Kalinić se vraćaju, ali će Hajduk biti bez petorice igrača

Imate problema u sredini terena. Može li Lovrencsics odigrati u toj ulozi?

- U prošloj smo utakmici improvizirali u veznom redu, i ne samo u toj liniji. Nije to nivo koji trebamo, ali riskiramo tražeći mogućnosti. Nismo tražili remi nego  gol i pobjedu koja nije došla. Sutra je nova utakmica, opet ćemo tražiti najbolje igrače koje možemo i pobjedu. Na koncu dana. Krovinović je još tu, Čolina ima iskustvo utakmice igranja na toj poziciji. Svi su blizu nastupa, pa i Pukštas. Ima razloga zbog čega nismo koristili mlade, neki su igrali, a trebali smo iskustvo i gol. Sutra je druga priča i vidjet ćemo što ćemo posložiti. Pukštas, Brajković i Krolo treniraju s momčadi i u kombinacijama su za nastup, ali u subotu juniore očekuje veliki derbi s Dinamom. Razgovarali smo s trenerom juniora i dogovorili strategiju. Razumijemo ih i želimo im dati podršku uoči derbija, ako netko bude nastupio sutra za seniore, u subotu će biti van konkurencije. Surađujemo na najbolji mogući način.

Slaven Belupo i Hajduk  sastali se u 32. kolu HT Prve lige
Nogometni praznik na Praznik rada: Hajduk protiv Šahtara!
Nogometni praznik na Praznik rada: Hajduk protiv Šahtara!

Jeste li pričali s Livajom, nije zabio gol već osam utakmica i ne igra na razini na koju nas je navikao?

- Neki se igrači vide samo kad zabijaju, ali on nije taj. Kako on igra svaku utakmicu i kako čini ostale boljima, to je fantastično. Kritizirani smo da samo Livaja zabija i da ovisimo o njemu, a evo, imali smo i bez njegovih golova neke dobre utakmice i pobjede. Sad nas kritizirate zbog toga jer Livaja ne zabija. Vi ste teška publika za zadovoljiti. Livaja je više od strijelca, i kad ne zabija njegova pojava na terenu daje momčadi nivo više. Sutra će igrati i to je sve što treba reći.

Može li Katić zaigrati kao zadnji vezni?

- Vjerojatno nećemo tako početi, ali tko zna kako će se utakmica razvijati. Možemo kombinirati, možda u nekoj postavci takvog igrača i ne trebamo. Vidjet ćemo, golovi mijenjaju potrebe i zahtjeve utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!
PRVA NL JUNIORI

Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!

Dinamu je bio dovoljan remi u Splitu, do njega je došao i osigurao titulu tri kola prije kraja. Gosti su poveli u šestoj golom Koščevića, a Skoko u 53. sjajno pogađa za konačnih 1-1