Sport

Komentari 58

Trener Istre: Ne pamtim kad je Dinamo bio ovako bezopasan

Trener Istre: Ne pamtim kad je Dinamo bio ovako bezopasan

Dinamo je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Istre djelovao neuvjerljivo, jako loše po sudu samih igrača. Jedva su izvukli remi. Da su bili nemoćni smatra i Igor Pamić

Od lepršavog, atraktivnog i efikasnog Dinama, kakvog je najavljivao novi trener Ante Čačić, u Puli se nije vidjelo ništa. Štoviše, Puljani su u drugom poluvremenu bili bolji, bliži pobjedi. Igrači Dinama priznali da igraju jako loše i da su se izvukli uz sreću...

- Nitko nije bio na visini zadatka, baš nitko. Ne znam... Ne smijemo se izvlačiti na travnjak, ne smijemo tražiti nikakav alibi. Ne mogu objasniti što je bilo, rekao je Mateo Kovačić napuštajući pulski stadion Aldo Drosina.

Dinamo je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici kupa izgledao užasno. Sterilni u napadu, jalovi u obrani, skromni u sredini...

- Mogu slobodno reći da Dinamo nikad nije bio ovako bezopasan. Barem se ja ne sjećam. Ma, nikad! Koliko pratim ‘modre’, a pratim svaku njihovu utakmicu, stvarno se ne sjećam da su bili ovako pasivni, nemoćni - rekao je trener Pule Igor Pamić, koji je surađivao s Dinamovim trenerom Antom Čačićem.

- Bio mi je trener u Osijeku. Sjećam se da smo se 1995. borili za naslov prvaka. Gajio je ofenzivan, dosta kontrolirani nogomet. No naš odnos je imao i drugi segment, ali ne bih sad o tome - kaže Pamić.

Vaha je najavljivao jaki Dinamo, Jurčić kontrolirani, Čačić lepršavi, no niti jedan nije ostvario najavljivano...

- To je tako kad se puno priča. Slušam izjave uoči utakmice u Madridu, kao, ‘idemo se nametnuti...’ Pa kako se nametnuti Realu? To su gluposti. Ne znam gdje nauče te rečenice jer ih neki cijelo vrijeme ponavljaju - otvoreno i iskreno, kao uvijek, rekao je Paminjo.

Stanko Mršić jednom je rekao da je Dinamo zapravo Sammir. Odnosno, igra li Brazilac, igrat će i “modri”. U suprotnom, jao si ga njima. 

- Nije to daleko od istine. Sammir je sjajan, no Dinamo i bez njega ima odličnih igrača, koji bi morali s lakoćom rješavati utakmice u HNL-u - završio je Pamić, kojeg se već nekoliko puta povezivalo s Dinamom.

Sammira u Puli nije bilo. Ni Rukavine. No to ne smije biti isprika za onako lošu i bezidejnu igru. Uostalom, Šimunić je sve rekao u jednoj rečenici.

- Kako smo igrali, dobro smo i prošli - rekao je Joe. Završilo je 1-1.

Najčitaniji članci