Obavijesti

Sport

Komentari 5

Trener Mornara teško udario po Ciboni: Bolje da je došao kod nas nego da ovdje propada

Trener Mornara teško udario po Ciboni: Bolje da je došao kod nas nego da ovdje propada

Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali euroligaši, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i uvrijedio simbol hrvatske košarke

VIDEO

Cibona je na proljeće prošle godine skoro rasprodala obiteljsko blago. Mornar iz Bara je tada žestoko zagrizao za velikog hrvatskog talenta Lovru Gnjidića (20), trener crnogorske momčadi Mihailo Pavićević je čak i potvrdio da talentirani playmaker dolazi u Bar. 

Pokretanje videa...

Lovro Gnjidić na zagrijavanju 01:25

Spominjala se cifra od tek 75.000 eura, posao je dogovoren kada u Ciboni nisu previše vjerovali Gnjidiću i dobivao je minute na kapaljku. Ipak, dolaskom trenera Vladimira Jovanovića njegov status u Ciboni naglo je porastao pa ga je klub odbio prodati. Preko noći su ga odlučili ostaviti i predstavili ga kao dijamanta i temelj na kojem će graditi budućnost.

Cibona i Mornar susreli su se u 14. kolu ABA lige

Hrvatski klub vrvi talentima poput Brankovića, Prkačina i Gnjidića. Odlučili su se osloniti na mladost, budućnost je svijetla, ali sadašnjost jako teška. Teški poraz od Mornara (82-65) u 14. kolu ABA lige samo je realan prikaz stanja u kojem se Cibona nalazi. 

Brojni akteri su tijekom svih ovih godina opustošili nekadašnjeg prvaka Europe, rasprodavali teško stečeni ugled i klub sveli na niske grane. Toliko niske da se s njim sprdaju i iz jednog Mornara koji samo može sanjati uspjehe koje je postigla Cibona.

Trener Mornara Mihailo Pavićević žestoko je bocnuo Cibonu. A možemo reći i uvrijedio simbol hrvatske košarke.

Zagreb: 11. kolo ABA košarkaške lige između Cibone i Budućnosti

- Volio bih s ovog mjesta pozdraviti sve dušebrižnike koji su nas ljetos kritizirali kad smo htjeli dovesti Lovru Gnjidića.  Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali euroligaši. Žao mi je da jedan mladi talent ovako propada - rekao je trener Mornara bez dlake na jeziku. 

Gnjidić je igrač od kojeg se jako puno očekuje u hrvatskoj košarci. Prototip modernog stasitog playmakera kojeg krasi prodornost, brzina i odličan osjećaj za asistenciju. Ipak, ove sezone nije na razini na kojoj su ga mnogi htjeli vidjeti. U ABA ligi je na prosjeku od osam koševa, tri skoka i četiri asistencije, a u hrvatskom prvenstvu na prosjeku od šest koševa, dva skoka i tri asistencije. Negdje je zapeo u razvoju, ne ide sve prema očekivanjima, a to je postalo jasno svima. Neki smatraju da je problem u samom igraču i njegovom samopouzdanju. Talent ima, ali samo ga napornim treningom može pretočiti u nešto više. S druge strane, sam trener Mornara tvrdi da je problem u Ciboni. 

Je li riječ o otrovnim strelicama ili je samo ljubomoran jer nema takvog igrača? Uostalom, Gnjidić je poigravao s njegovim igračima pa u konačnici utakmicu završio s 14 koševa i četiri asistencije. Ipak, nije mogao sam. 

Cibona i Mornar susreli su se u 14. kolu ABA lige

Trener hrvatskog velikana nije htio odgovoriti na otrovne strelice upućene iz suparničkog tabora. 

- Ne znam što bih rekao osim da nemam komentar na to - kazao je Jovanović pa se nadovezao na utakmicu.

- Nismo bili kompletni, ali smo u dijelu utakmice parirali Mornaru. Na kraju nam je nestalo goriva i energije u rotaciji, što se moglo i očekivati. Čestitam Mornaru, a mi idemo dalje.

Cibona i Mornar susreli su se u 14. kolu ABA lige

Cibona je s omjerom 5-9 pala na osmo mjesto, ali još gora vijest je trenutna forma u kojoj se klub nalazi. U nizu je od šest poraza, a posljednju pobjedu zabilježio je u studenom kada je bio bolji od Borca. Ako vukovi nastave padati ovim tempom, uskoro će biti upitan i ostanak u ligi, a i sudbina trenera Jovanovića koji polako gubi podršku klupskih čelnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom