Obavijesti

Sport

Komentari 3

Trener mu je rekao da se j**e, a sad se vraća u klub koji ga je iz Dinama doveo za rekordni iznos

Trener mu je rekao da se j**e, a sad se vraća u klub koji ga je iz Dinama doveo za rekordni iznos

S obzirom na odnose u Herthi i nedaće s autoritetom, bilo je jasno da će veznjak otići na kraju sezone. Ni njegov matični klub u Engleskoj nije prezadovoljan takvim raspletom

Proteklih mjesec dana bio je na "hlađenju". Nakon poraza od Werdera 4-2 dogodio se incident na treningu i trener Herthe Pal Dardai potjerao je Ivana Šunjića (26) uz poruku "Odlazi i je*i se."

Iza mađarskog stratega stalo je vodstvo kluba pa odlučilo da Šunjićeve usluge do kraja sezone neće trebati. Bivši nogometaš Dinama ionako je na posudbi, a njemački drugoligaš (ispao iz Bundeslige) odlučio je kako neće iskoristiti pravo i otkupiti njegov ugovor.

DEU, DFL, 1. FBL, Hertha BSC vs. Schalke04,

Danas je stigla i službena potvrda da se veznjak vraća u Birmingham City, u drugi rang engleskog nogometa Championship, gdje je igrao otkako je HNL zamijenio otočkim travnjacima.

Upravo ga je Birmingham u ljeto 2019. godine Dinamu platio rekordnih 6.3 milijuna funti (7.25 milijuna eura) što je klupski rekord i iznos kojem se nitko nije približio do dana današnjeg.

VfB Stuttgart - Hertha BSC Berlin

Uzevši u obzir odnose u Herthi i nedaće s autoritetom, bilo je jasno da će veznjak napustiti klub po isteku tekuće sezone. Lokalni mediji iz Birminghama javljaju da ni engleski drugoligaš nije prezadovoljan takvim raspletom i da bi Šunjića najradije prodao kada bi se ukazala prilika.

Klub je svjestan, piše Birmingham Mail, da neće moći nadoknaditi iznos koji je platio Dinamu, ali da je u ovom trenutku prioritet riješiti se njegove velike plaće. Šunjiću ugovor traje do ljeta 2024. godine.

Tablica Bundeslige:

Tablica Championshipa: