Obavijesti

Sport

Komentari 9

Trener Šibenika: Xavi zna igrače iz 3. lige, čovjek je za Barcelonu

Trener Šibenika: Xavi zna igrače iz 3. lige, čovjek je za Barcelonu

Talijanski ekspert za nogometna pitanja Fabrizio Romano javlja da je Xavi želja Barcelonine uprave za novog trenera, a navodno ništa protiv nema ni Xavi. Romano javlja da je Xavi u kontaktu s Barcelonom tjednima

VIDEO

Da budemo na čisto, Xavi može trenirati Barcelonu. To će se, siguran sam, dogoditi prije ili kasnije. On će definitivno biti odličan trener, rekao je nedavno za Sportske novosti Španjolac Mario Rosas (41), strateg Šibenika.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitićev oproštaj od Barcelone

Pokretanje videa...

Rakitićev oproštaj od Barcelone 00:53

Osamnaest godina prošlo je otkad Barcelona nije uspjela zabiti na tri uzastopna gostovanja u La Ligi, ali i to je s Ronaldom Koemanom (58) kao trenerom uspjela. Rayo Vallecano pobijedio ju je 1-0 sjajnim golom i kontrom veterana Radamela Falcaa.

Po povratku u Barcelonu izvršni odbor hitno se sastao i odlučio da će nizozemski trener dobiti otkaz, izvijestili su Mundo Deportivo i Sport. Potvrdio je to i klub.

LaLiga - FC Barcelona v Real Madrid

'Ostao je isti onaj Xavi'

Rosas, koji je u Šibeniku razvio dopadljivu igru, uvjeren je da je Xavi pravi čovjek za taj posao. S bivšim španjolskim reprezentativcem igrao je godinama u Barcinoj akademiji, dobri su prijatelji.

- S Xavijem sam igrao osam godina, znamo se cijeli život i jako smo dobri prijatelji. Ono što je kod njega posebno za cijeniti jest da je ostao isti onaj Xavi kada smo prije 25 godina ušli u prvu momčad Barcelone. Bili smo malo sramežljivi kad smo dolazili iz akademije. On je lud za nogometom, u svakom pogledu. Da ga pitate za nekog igrača iz treće španjolske lige, on će ga znati - rekao je Rosas.

I Xavi je uzvraćao komplimentima. Kazao je jednom prilikom da je Rosas kao igrač bio kombinacija Messija i Laudrupa, te da je u dobi s 15, 16 ili 17 godina mislio da će zapanjiti Camp Nou. Ipak, Rosas je samo jednom u službenoj utakmici nastupio za "blaugranu", a većinu karijere proveo je u Segundi.

Šibenik i Slaven Belupo susreli se u 13. kolu HT Prve lige

Xavi želi doći u Barcelonu

Talijanski ekspert za nogometna pitanja Fabrizio Romano javlja da je Xavi želja Barcelonine uprave za novog trenera, a navodno ništa protiv nema ni Xavi. Romano javlja da je Xavi u kontaktu s Barcelonom tjednima, a prepreka je ugovor koji ima s katarskim Al-Saddom. Vodi ih od 2019.

O Xaviju visoko mišljenje ima i bivši španjolski reprezentativac Santi Cazorla, danas nogometaš Al-Sadda. 

- Želi loptu i tako su nam koncipirani treninzi. Puno posjeda, pozicijske igre. Čista Barcelonina škola, branimo se s loptom u nogama - ispričao je Cazorla za Marcu pa dodao:

- Tako on doživljava nogomet i prakticira ga. Nije to ništa revolucionarno, ali jest kad tu loptu u nogama ima on. Kad smo bili suigrači u španjolskoj reprezentaciji, uvijek je imao tu nogometnu filozofiju, bilo je to jasno.

Modrić otpao u posljednji tren, navijači Reala napadaju: Moraš se oprostiti od reprezentacije!
Modrić otpao u posljednji tren, navijači Reala napadaju: Moraš  se oprostiti od reprezentacije!
Koemanu odzvonilo: Barcelona mu je napokon uručila otkaz...
Koemanu odzvonilo: Barcelona mu je napokon uručila otkaz...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica