Obavijesti

Sport

Komentari 11

Treneri složni: Dirk je jedan od najboljih igrača svih vremena

Treneri složni: Dirk je jedan od najboljih igrača svih vremena
1

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki proglašen je najkorisnijim igračem ovogodišnjeg NBA finala u kojem je teksaška momčad s ukupno 4-2 bila bolja od Miami Heata

VIDEO

Iako se šutom patio u nedjeljnoj utakmici, ne treba zaboraviti da je Dirk Nowitzki seriju odigrao djelomično i pod temperaturom i sa slomljenom tetivom srednjeg prsta lijeve ruke. Najkorisniji igrač osnovnog dijela najjače svjetske košarkaške lige iz 2007. drugu utakmicu serije riješio je polaganjem lijevom, ozljeđenom rukom, u četvrtoj utakmici je ubacio deset od ukupno 21 koša u posljednjoj četvrtini unatoč upali sinusa i povišenoj tjelesnoj temperaturi, a u petoj svojim zakucavanjem doveo Dallas u vodstvo pred kraj utakmice kojeg teksaška momčad više nije ispuštala iz ruku.

Finalnu seriju deseterostruki All-Star košarkaš je okončao uz prosjeke od 26 poena i 9.7 skokova. Od 44 izvedena slobodna bacanja, promašio je samo jedno.

- On je jedan od najboljih svih vremena, bio je takav i kad smo igrali finale protiv njega 2006. godine. Igra mu se nastavila razvijati i nakon što je navršio trideset godina i to je ono što zadivljuje. Mogao bi biti uzor mnogim NBA igračima. Jedan je od igrača koje je nemoguće čuvati budući da je iznimno vješt, ima sjajan šut i visinu - pohvalio je Dallasovog krilnog centra Miamijev trener Erik Spoelstra.

- Nakon ove serije nema mjesta sumnji da je Dirk jedan od najboljih košarkaša svih vremena - dodao je trener Mavericksa Rick Carlisle.

- Za ovo sam igrao posljednjih godina. Dolaskom u ligu želite se ustabiliti. Sve All-Star utakmice, sve takve stvari su lijepe, no u određenim godinama sve to ste već doživjeli i zanima vas samo naslov prvaka. Sada nam ga nitko ne može oduzeti i godinu dana smo najbolja momčad ovdje. To je ono nevjerojatno - izjavio je Nowitzki po završetku utakmice i zaključio:

- Ako ste u ligi trinaest godina i posljednjih desetak nikako ne možete doći do kraja, konačan uspjeh je poseban. Da sam prsten osvojio početkom karijere, možda ne bih ulagao dodatan napor kakav sam ulagao.

U karijeri započetoj u Dallasu u sezoni 1998/99 košarkaš rođen u Würzburgu je na prosjecima od 23 poena, 8.4 skoka i 2.7 asistencija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića