Obavijesti

Sport

Komentari 20

Stožer opet zatvorio tribine za gledatelje! Bez navijača u HNL-u i EL, upitna je i Liga nacija...

Stožer opet zatvorio tribine za gledatelje! Bez navijača u HNL-u i EL, upitna je i Liga nacija...

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu je donio nove mjere, a jedna od njih je zabrana gledatelja na sportskim natjecanjima. Ako ne dođe do poboljšanja, to znači da će i 'vatreni' na Poljudu igrati bez navijača...

VIDEO

Hrvatski klubovi su u novu sezonu HNL-a ušli bez navijača na tribinama zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Ipak, od 18. rujna je HNS dopustio povratak gledatelja na tribine, uz naravno, ograničen broj. 

Pokretanje videa...

Hajduk izgubio od Šibenika 01:00

U posljednjih desetak dana situacija oko korona virusa je u Hrvatskoj sve gora, danas je bilo rekordna brojka od 2421 novozaraženih, a to je natjeralo Nacionalni stožer da donese nove mjere. Jedna od njih se tiče i hrvatskog sporta. Naime, od ponedjeljka, 26. listopada, na snagu opet stupa mjera o zabrani gledatelja na svim sportskim natjecanjima, a najviše će patiti nogomet.

To se odnosi na sljedeća dva tjedna, ali ako se epidemiološka situacija u Hrvatskoj ne poboljša, klubovi bi pred praznim tribinama mogli igrati na duže vrijeme.

- Pripremili smo odluku koja bi stupila na snagu sutra od 0:00. Time se uvode nužne epidemiološke mjere - zabrana okupljanja. Donosimo odredbu kojom se propisuje stroga mjera fizičkog distanciranja, 2 metra u zatvorenim i 1,5 metar u zatvorenom. Zabranjuje se održavanje svih okupljanja s više od 50 ljudi. Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Osim HNL-a, to znači da će Dinamo i Rijeka i u Europskoj ligi igrati bez gledatelja, a ako ne dođe do smanjenja novozaraženih u sljedećem periodu, bez navijača bi na Poljudu mogla igrati i Hrvatska. 'Vatreni' bi 17. studenog u Splitu trebali igrati protiv Portugala u 5. kolu Lige nacija, a ako navedene mjere ostanu na snazi, Luka Modrić i Cristiano Ronaldo će jedan protiv drugog igrati pred praznim poljudskim tribinama.

Bila bi to užasna vijest za Splićane koji su se radovali dolasku reprezentacije, ali i 'vatrene' koji i dan danas pamte onu nevjerojatnu atmosferu s utakmice protiv Mađarske. Ulaznice bi se vjerojatno rasprodale u sekundi, skupilo bi se više od 10.000 ljudi, ali čini se, zasad, da od toga neće biti ništa. 

Odluka stupa na snagu od ponoć, a to znači da će današnji susret između Šibenika i Dinama (15 sati) biti posljednja utakmica u HNL-u na kojoj će moći prisustvovati gledatelji. A nakon toga nam slijedi, sudeći po epidemiološkoj situaciji, dugotrajna pauza.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...