Obavijesti

Sport

Komentari 19

Trofej stigao u Rim: U subotu po prvi put dolazi u Hrvatsku!

Trofej stigao u Rim: U subotu po prvi put dolazi u Hrvatsku!
23

Trofej svjetskog nogometnog prvenstva koji se dodjeljuje od 1974. stigao je u Rim u sklopu svjetske turneje. U subotu posebno brendiranim avionom stiže u Hrvatsku...

VIDEO

Pehar Fifinog svjetskog nogometnog prvenstva stigao je u Rim gdje ga je na izložbi otkrio gradonačelnik Ignazio Marino. Trofej SP-a, za kojeg u redu čeka tisuće ljudi, ostaje u Rimu još danas, a onda u subotu stiže u Hrvatsku gdje će biti izložen od nedjelje do ponedjeljka (Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu).

Globalna putujuća izložba Fifinog pehara svjetskog nogometnog prvenstva pod pokroviteljstvom Coca-Cole u subotu posebno brendiranim avionom stiže u Zagreb. 

O tome gdje se trofej trenutno nalazi, gdje je sve bio i kako doći do besplatnih ulaznica za izložbu u Zagrebu pratite na Facebook stranici Coca-Cole.

Fifa World Cup trofej stići će u Zagreb prvi puta u povijesti. Na svojoj turneji jedan od najpoznatijih sportskih simbola u povijesti prijeći će gotovo 150.000 kilometara. Trofej namijenjen svjetskom prvaku smiju dodirnuti samo oni koji su ga osvojili i predsjednici država. 

Pehar visok malo manje od 37 centimetara napravljen je od šest kila čistog zlata, baza mu se sastoji od dva sloja poludragog kamenja, a procjenjuje se na više od osam milijuna eura. Prvi nogometaš koji je u ruke primio aktualni trofej za svjetskog prvaka bio je Franz Beckenbauer, kapetan Zapadne Njemačke na SP-u 1974. 

Prije 1974. godine dodjeljivao se Jules Rimet trofej u čast Fifinom predsjedniku, idejnom začetniku SP-a. Prvi put je ukraden u Engleskoj 1966. godine, a pronašao ga je pas Pickles. 

Drugi put ukrali su ga 1983. godine u Brazilu i do danas nije pronađen. Zato s originalnim Fifa trofejom ništa ne prepuštaju slučaju. Osiguranje je rigorozno, a u Muzeju suvremene umjetnosti bit će u posebno dizajniranoj prostoriji koja će 24 sata biti pod budnim okom posebno obučenih zaštitara.

Svi osvajači Fifinog trofeja od 1974. godine:

Zapadna Njemačka (1974. i 1990.), Argentina (1978. i 1986.), Italija (1982. i 2006.), Brazil (1994. i 2002.), Francuska (1998.) i Španjolska (2010.)

Kako do ulaznica?

FIFA-in trofej u Zagreb stiže posebnim brendiranim zrakoplovom u subotu, 22. veljače 2014., a od 23.-24. veljače bit će izložen u Muzeju suvremene umjetnosti, pružajući priliku svim zainteresiranim građanima, posebice nogometnim fanovima, da obiđu poseban postav i fotografiraju se s trofejem te sudjeluju u nezaboravnom iskustvu.

Coca-Cola svim zainteresiranim građanima osigurava besplatne karte za izložbu.  Podaci o tome kako do besplatne ulaznice nalaze se na mrežnoj stranici www.facebook.com/cocacola  

Na samoj izložbi, osim što će za uspomenu ponijeti fotografiju s originalom najprepoznatljivije sportske nagrade na svijetu, posjetitelji izložbe moći će uživati u brojnim interaktivnim i zabavnim sadržajima koje nudi turneja - specijalnim hologramskim animacijama koje će se prikazati više od 2.000 puta, zanimljivom prikazu povijesnih trenutaka FIFA Svjetskog kupa, kao i u ostalim interaktivnim i zabavnim sadržajima koje nudi turneja. 

Kako do nagrada?

Svi koji posjete izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti imaju priliku osvojiti super nagrade! Fotkajte se, sliku uploadajte na 24sata.hr/trophy i osvojite mobitel Sony Xperia Z1 ili fotoaparat Sony DSCWX60!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi