Sport

Komentari 32

Tudor: Igrači su već zaboravili kako je to igrati pred publikom

Tudor: Igrači su već zaboravili kako je to igrati pred publikom

Svaki sa svojim problemima, nogometaši Hajduka i Splita u nedjelju od 17 sati odigrat će "derbi svetog Duje" na Poljudu. Igor Tudor ima problema s ozljedama...

Splitski gradski derbi obje momčadi očekuju u posebnom ozračju jer su i jedni i drugi daleko od planiranog bodovnog učinka. I dok za Hajduk postoji kakvo-takvo opravdanje jer je zadnju normalnu domaću utakmicu na Poljudu s publikom odigrao još davnog 31. kolovoza protiv Dinama , Split je nakon sjajnih europskih nastupa skliznuo do šestog mjesta .

- Većeg motiva od igranja na Poljudu nema. Zato će oni sigurno biti dobri i pokušati nas iznenaditi - kazao je trener Hajduka Igor Tudor , koji je nakon sramotne partije svoje momčadi protiv Zagreba najavio dobru igru i pobjedu u gradskom derbiju.

- Problemi s vremenom i ovom kišom su nas malo poremetili, imamo priličnih problema i s ozljedama i kartonima , zbog kojih sigurno nema Milovića , Mezge , Maloče , možda još pokojeg igrača, ali i dalje smo odlučni u namjeri da pobijedimo.

Sastav u kojem će Hajduk igrati velika je nepoznanica, Tudor je kroz tjedan uigravao stoperski par Milić - Nižić te kombinaciju da iza njih dvojice zaigra Filip Bradarić kao libero.

- Kombinirali smo, gledali, u opciji su oba sustava igre , nisam se još uvijek odlučio za jedan, sutra ćemo vidjeti... Njih dvojica su već igrali skupa, baš protiv Splita, obojica imaju potrebnu kvalitetu.

S druge strane, Split je pun kvalitetnih pojedinaca, stabilan je klub koji se bori za Europu , smatra Hajdukov trener.

- Odigrao je u Zagrebu jednu kvalitetnu partiju i travnjak će biti dobar. Drenaža je napravljena fantastično , omogućit će nam da dominiramo, da budemo agresivni i razvijemo našu igru. Imaju oni kvalitetu prema naprijed: Cikalleshi , Rog , Belle ... I tu kvalitetu mi moramo anulirati. Očekujem da protiv Splita ponovimo to prvo poluvrijeme protiv Zagreba, to bi me zadovoljilo - kazao je Tudor, kome nije najbolje legla konstatacija novinara kako gradski derbi i jedni i drugi čekaju s manjim brojem bodova od planiranoga.

- Kad tako kažete, onda se ja upitam kad smo to mi odigrali "normalnu" utakmicu na Poljudu . Zadnja je bila 31. kolovoza, a sad je skoro Božić. Tko to normalan i objektivan može zbrajati bodove Hajduka bez tog detalja? Ljudi moji, nemojmo biti nerealni , budimo bar malo objektivni - istaknuo je Tudor, a na pitanje koliko će njegovoj momčadi značiti činjenica da se gledatelji vraćaju na tribine, u šali kazao:

- Oni su skoro već i zaboravili kako je igrati s publikom. Nadam se da im neće biti preveliki šok, kao što je bio šok kad su morali igrati bez publike.

Najčitaniji članci