Obavijesti

Sport

Komentari 41

Tudor konačno dobio u gostima, ali igra Hajduka nije ni nalik onoj "kluba sa sjevera Italije"

Tudor konačno dobio u gostima, ali igra Hajduka nije ni nalik onoj "kluba sa sjevera Italije"
3

Bliže je golu bio Guzina nego svi hajdukovci, a ponajbolji igrač prvog dijela sezone Nejašmić zaigrao je prvi put nakon što je bez objašnjenja bio 'na ledu' šest mjeseci

VIDEO

Dobra je vijest da je Hajduk napokon pobijedio nekoga u gostima osim Varaždina, a loša je vijest da je za tu pobjedu najzaslužniji bivši igrač Hajduka Tomislav Duka, a ne netko od aktualnih prvotimaca. I ma što Igor Tudor mislio o igri svoje momčadi, nije ovo bilo ni nalik minimalnim pobjedama "jednoga kluba sa sjevera Italije" u kojem je trener Hajduka igrao.

Splićani su u četvrtak pobijedili Istru u Puli 1-0 golom Mije Caktaša već iz šeste minute.

POGLEDAJTE VIDEO: Bakljada za rođendan Hajduka

Pokretanje videa...

01:04

Ključ uspjeha u utakmicama Hajduka s na papiru slabijim suparnicima, koji od prve minute vode računa isključivo o tome kako sačuvati čistu mrežu, je iskoristiti jednu od prvih prilika i što ranije zabiti gol. Postignuti gol mijenja situaciju na terenu i prisiljava suparnika da se otvori, a to onda znači i više prostora i prilika za još koji gol i lakši dovršetak posla.

Protiv Intera je Jairo promašio dva zicera, Posavec 'popio' gol s tridesetak metara i to je zakompliciralo utakmicu do te mjere da je pobjednički gol postignut tek duboko u sudačkoj nadoknadi vremena, uz dosta pokidanih živaca i muke. Za razliku od Intera, Hajduk je Istru 'otvorio' već u šestoj minuti, iskoristili su bijeli nespretnost svog bivšeg golmana Tomislava Duke, koji se sudario sa suigračem Josipom Tomaševićem i ispustio centaršut Juranovića na nogu Jairu. Brazilac je vratio loptu u peterac, odakle je Caktaš lako poentirao, postigavši svoj 13 gol ove sezone.  

Pula: Istra ugostila Osijek u 25. kolu HT Prve lige

Istra se nakon primljenog gola  morala otvoriti, pa smo u nastavku susreta vidjeli nekoliko lijepih prilika s obje strane. Dojam je da je Gedeon Guzina u dva navrata u prvom dijelu, kada su mu zicere skidali Čuić i Posavec, te u drugom dijelu kad je pogodio gredu, bio bliže poravnanju, nego što su Juranović, Ismajli, Caktaš i Dolček bili drugom golu Hajduka. Splićani su u tim trenutcima dobili više prostora, imali su i veći posjed lopte, no previše su griješili da bi opasnije ugrozili gol Istre. Očito je kako Tudorovim igračima nedostaje utakmica i tečnosti u igri, ali i kvalitete da ovakve susrete s dvije trećine posjeda lopte i bezbroj poluprilika rutinski i bez previše nervoze privedu kraju.

Da nije tako, zar bi Hajduk čekao svoju prvu pobjedu u gostima, ako izuzmemo Varaždin, još od 14. svibnja prošle godine, dakle više od godinu dana!? Hajduk je čekao godinu dana, a Darko Nejašmić šest mjeseci na svoj službeni nastup?! U prvom dijelu sezone jedan od najboljih i najstandardnijih igrača Hajduka i standardni mladi reprezentativac, dolaskom Igora Tudora bio je zaleđen na klupi bez pravog objašnjenja. Večeras je dobio desetak minuta, i tek treba vidjeti hoće li tih desetak minuta biti naznaka boljih dana ili tek iznimka.... Baš kao i kad je u pitanju lijepa rola mladog Maria Čuića koji je večeras debitirao.

Pula: Istra ugostila Osijek u 25. kolu HT Prve lige

Riječ-dvije nakon ove utakmice zaslužuje i mladi napadač Hajduka na posudbi u Istri Ivan Delić, mladić koji na Poljudu nije dolazio u priliku igrati, a ono malo prilika što je dobivao nije najbolje iskoristio. Očito je kako s puno manjim pritiskom na leđima u dresu Istre potvrđuje talent koji su na treninzima vidjeli i treneri Hajduka te kako je odlazak na posudbu za njega bio pravi potez.

Sažetak utakmice Istra - Hajduk pogledajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram