Obavijesti

Sport

Komentari 57

Tudor: Prazan stadion 'ubija' igrače, napokon je i tome kraj

Tudor: Prazan stadion 'ubija' igrače, napokon je i tome kraj
2

Ono što dominira u glavama mojih momaka je ovaj prazan stadion, koji jako utječe na sve moje igrače, a s druge strane momčadima koje dođu to je dodatni doping...

VIDEO

Pobjedu 2-1 nad Osijekom pred praznim Poljudom nakon susreta su prokomentirali treneri obje momčadi Igor Tudor i Tomislav Rukavina. 

- Danas je bilo najvažnije pobijediti i to smo učinili. Nije to bila naša fantastična predstava, ali imali smo 2-0 i sami ih vratili u igru. Međutim, to su takve utakmice. Ono što dominira u glavama mojih momaka je ovaj prazan stadion, atmosfera koja, ne mogu se oteti dojmu, jako utječe na moje igrače, a s druge strane momčadima koje dođu to je dodatni doping, oni dobiju vjetar u krila. Neka je napokon završilo i ovo. 

Kako komentirate dekoncentraciju vaših obrambenih igrača Maloče i Nižića?

- Događa se, Mario je imao virozu, nije imao više od jedan – dva prava treninga ovaj tjedan. Da je, ne bi mu se ovo dogodilo. Mi težimo nadigravanju, a primili smo malo golova ove vrste.

Vezni red, Caktaš, Mezga i Bradarić nisu se uspijevali nametnuti Osijeku.

Od Dinama do Dinama

- Evidentno je da neki igrači nisu u formi i to se odražava na momčad. Pojedince je jako teško zamijeniti. Ali, forma se diže i spušta, oni će se svojim radom uspjeti nametnuti. Igrat će oni koji su bolji, to je jedino ispravno.

Mini ciklus od Dinama do Dinama Hajduk je prošao bez poraza.

- Žao mi je ove utakmice protiv Lokomotive, da smo imali publiku, siguran sam da bi uzeli sva tri boda i bili na pet bodova od Rijeke, što ne bi bilo loše.

Osjećani su se bunili na kazneni udarac.

- Neću to komentirati.

Kouassi i Vršajević moraju više

Bočni igrači nisu dominirali kako to od njih tražite. 

- Kouassi je imao želučanih problema, od njega i Vršajevića očekujem puno više. Želimo iskoristiti njihovu hitrinu, ali nije lako igrati protiv ovakvih momčadi koje se organizirano brane kao Osijek, teško je naći mjesta.

U reprezentativnoj pauzi bijeli će se odmoriti.

- Par dana odmora im treba da odmore glave, a onda opet rad jer želimo spremni dočekati derbi u Maksimiru i tri utakmice kod kuće koje slijede nakon toga.

'Ovo je kao prijateljska utakmica'

Trener gostiju Tomislav Rukavina također ističe težinu igranja pred praznim stadionom. 

- Čestitamo Hajduku na pobjedi. Mi smo se postavili tako da pustimo njima dominaciju u posjedu, imali su dosta prilika, ali mene veseli da smo i mi dobro odigrali, unatoč brojnim izostancima. Stvorili smo i neke prilike, mogli smo i do neriješenoga ali presudio je taj jedan detalj, jedanaesterac. Ne kažem je li bio ili nije, ali nije isto igrati kod 0-0, i kod 1-0. Momčad je nakon toga bila nervozna, jer misle da nije bio penal, a posljedica toga je i kasniji Škorićev crveni karton. Nije dobra ova situacija bez publike, meni ovo izgleda kao prijateljska utakmica, puno je ugodnije s navijačima. 

Strijelac prvog gola Mijo Caktaš ističe zasluženu pobjedu 'bilih'. 

- Teško je bilo igrati bez gledatelja, Osijek je dobro koristio prostor koji je ostajao iza nas koji smo ih visoko pritiskali, pokušavali su iz kontra napada, no na sreću mi smo bili konkretniji i zasluženo pobijedili - rekao je Caktaš na koga se nadovezao i Avdija Vršajević:

- Svaka utakmica je za nas teška ako ne uđemo maksimalno koncentrirani. Teško je bilo igrati bez publike, ali na sreću uspjeli smo - kratko je izjavio Vršajević nakon utakmice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu